Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 11:02
 
Groninger breekt snelheidsrecord naar Meerstad maar moet rijbewijs wel inleveren
 

Agenten hebben namelijk de rijbewijzen ingevorderd van een 46-jarige man uit Meerstad en een 60-jarige uit Drachten.

 

Eerstgenoemde bestuurder reed maandagmiddag aan het Eemskanaal Zuidzijde met een snelheid van 120 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.

 

Na correctie is dat een overschrijding van 53 km/uur. De man uit Drachten reed die middag op dezelfde weg met een snelheid van 123 km/uur. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:50
 
PvdA provincie Groningen: Afwikkeling bevingsschade duurt te lang
 

De PvdA statenfractie vindt het betreurenswaardig dat deze mensen nog geen steeds geen bezoek hebben gehad. Inmiddels heeft er wel al een evaluatie van de schade-afhandeling plaatsgevonden.

Op 16 augustus 2012 vond er een aardbeving bij Huizinge plaats. Er is nadien veel werk door de NAM verricht om de schades van de beving af te handelen, maar is dit genoeg? Van 2500 meldingen is nog steeds geen taxateur langs geweest. Ook na het bezoek duren trajecten te lang door het gekozen afhandelingproces. Inmiddels is al wel een evaluatie schadeafhandeling - in opdracht van het ministerie - door de Technische commissie bodembeweging [Tcbb]uitgevoerd, een van de elf toegezegde onderzoeken. De conclusie dat de NAM zijn uiterste best doet het proces goed te laten verlopen maar ook de conclusie dat vergaande verbeteringen nodig zijn. Het gaat dan om efficiëntie, transparantie en uniformiteit, maar ook om capaciteitsproblemen bij taxateurs en aannemers.

De Tcbb geeft tevens het signaal af dat op termijn gedacht kan worden aan het op enige afstand van de NAM plaatsen van de schade-afhandelingsproces. Al vanaf het begin heeft de PvdA statenfractie aangedrongen op een onafhankelijke schadeafhandeling, een slager moet niet zijn eigen vlees keuren. Het signaal is blijkbaar opgepakt echter de Tcbb doet geen uitspraak over termijnen. Waarom niet? Wat de fractie betreft zo snel als mogelijk.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:43
 
Hanzehogeschool onderzoekt effecten Project X Haren op imago Haren
 

Dinsdag 10 september om 15.30 uur vindt in de aula van de Van DoorenVeste aan het Zernikeplein 11 in Groningen de officiële lancering plaats van Marklinq, onderdeel van het lectoraat Marketing/Marktgericht Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen.

 

Tijdens de lancering worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd door lector Karel Jan Alsem. Het betreft onder andere een onderzoek naar de effecten van Project X Haren op het imago van het dorp Haren en een onderzoek naar merkwaarden in de zorg.


Ook vinden lezingen plaats door Marian van Os, wnd. voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen, Marc Jager van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en Perry ten Hoor van communicatiebureau Open.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar treft Grasshoppers of Rijswijk in bekertoernooi
 

Terwijl de basketballers van Donar volop in voorbereiding zijn op het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket uit Charleroi is bekend geworden waar de landskampioen in de beker tegen speelt. In de achtste finale is de winnaar van het duel tussen Solar systemen Grasshoppers uit Katwijk en Lokomotief Rijswijk de tegenstander.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool