Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 11:02
 
Groninger breekt snelheidsrecord naar Meerstad maar moet rijbewijs wel inleveren
 

Agenten hebben namelijk de rijbewijzen ingevorderd van een 46-jarige man uit Meerstad en een 60-jarige uit Drachten.

 

Eerstgenoemde bestuurder reed maandagmiddag aan het Eemskanaal Zuidzijde met een snelheid van 120 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.

 

Na correctie is dat een overschrijding van 53 km/uur. De man uit Drachten reed die middag op dezelfde weg met een snelheid van 123 km/uur. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:50
 
PvdA provincie Groningen: Afwikkeling bevingsschade duurt te lang
 

De PvdA statenfractie vindt het betreurenswaardig dat deze mensen nog geen steeds geen bezoek hebben gehad. Inmiddels heeft er wel al een evaluatie van de schade-afhandeling plaatsgevonden.

Op 16 augustus 2012 vond er een aardbeving bij Huizinge plaats. Er is nadien veel werk door de NAM verricht om de schades van de beving af te handelen, maar is dit genoeg? Van 2500 meldingen is nog steeds geen taxateur langs geweest. Ook na het bezoek duren trajecten te lang door het gekozen afhandelingproces. Inmiddels is al wel een evaluatie schadeafhandeling - in opdracht van het ministerie - door de Technische commissie bodembeweging [Tcbb]uitgevoerd, een van de elf toegezegde onderzoeken. De conclusie dat de NAM zijn uiterste best doet het proces goed te laten verlopen maar ook de conclusie dat vergaande verbeteringen nodig zijn. Het gaat dan om efficiëntie, transparantie en uniformiteit, maar ook om capaciteitsproblemen bij taxateurs en aannemers.

De Tcbb geeft tevens het signaal af dat op termijn gedacht kan worden aan het op enige afstand van de NAM plaatsen van de schade-afhandelingsproces. Al vanaf het begin heeft de PvdA statenfractie aangedrongen op een onafhankelijke schadeafhandeling, een slager moet niet zijn eigen vlees keuren. Het signaal is blijkbaar opgepakt echter de Tcbb doet geen uitspraak over termijnen. Waarom niet? Wat de fractie betreft zo snel als mogelijk.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:43
 
Hanzehogeschool onderzoekt effecten Project X Haren op imago Haren
 

Dinsdag 10 september om 15.30 uur vindt in de aula van de Van DoorenVeste aan het Zernikeplein 11 in Groningen de officiële lancering plaats van Marklinq, onderdeel van het lectoraat Marketing/Marktgericht Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen.

 

Tijdens de lancering worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd door lector Karel Jan Alsem. Het betreft onder andere een onderzoek naar de effecten van Project X Haren op het imago van het dorp Haren en een onderzoek naar merkwaarden in de zorg.


Ook vinden lezingen plaats door Marian van Os, wnd. voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen, Marc Jager van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en Perry ten Hoor van communicatiebureau Open.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool