Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 11:02
 
Groninger breekt snelheidsrecord naar Meerstad maar moet rijbewijs wel inleveren
 

Agenten hebben namelijk de rijbewijzen ingevorderd van een 46-jarige man uit Meerstad en een 60-jarige uit Drachten.

 

Eerstgenoemde bestuurder reed maandagmiddag aan het Eemskanaal Zuidzijde met een snelheid van 120 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.

 

Na correctie is dat een overschrijding van 53 km/uur. De man uit Drachten reed die middag op dezelfde weg met een snelheid van 123 km/uur. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:50
 
PvdA provincie Groningen: Afwikkeling bevingsschade duurt te lang
 

De PvdA statenfractie vindt het betreurenswaardig dat deze mensen nog geen steeds geen bezoek hebben gehad. Inmiddels heeft er wel al een evaluatie van de schade-afhandeling plaatsgevonden.

Op 16 augustus 2012 vond er een aardbeving bij Huizinge plaats. Er is nadien veel werk door de NAM verricht om de schades van de beving af te handelen, maar is dit genoeg? Van 2500 meldingen is nog steeds geen taxateur langs geweest. Ook na het bezoek duren trajecten te lang door het gekozen afhandelingproces. Inmiddels is al wel een evaluatie schadeafhandeling - in opdracht van het ministerie - door de Technische commissie bodembeweging [Tcbb]uitgevoerd, een van de elf toegezegde onderzoeken. De conclusie dat de NAM zijn uiterste best doet het proces goed te laten verlopen maar ook de conclusie dat vergaande verbeteringen nodig zijn. Het gaat dan om efficiëntie, transparantie en uniformiteit, maar ook om capaciteitsproblemen bij taxateurs en aannemers.

De Tcbb geeft tevens het signaal af dat op termijn gedacht kan worden aan het op enige afstand van de NAM plaatsen van de schade-afhandelingsproces. Al vanaf het begin heeft de PvdA statenfractie aangedrongen op een onafhankelijke schadeafhandeling, een slager moet niet zijn eigen vlees keuren. Het signaal is blijkbaar opgepakt echter de Tcbb doet geen uitspraak over termijnen. Waarom niet? Wat de fractie betreft zo snel als mogelijk.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 september 2013 | 9:43
 
Hanzehogeschool onderzoekt effecten Project X Haren op imago Haren
 

Dinsdag 10 september om 15.30 uur vindt in de aula van de Van DoorenVeste aan het Zernikeplein 11 in Groningen de officiële lancering plaats van Marklinq, onderdeel van het lectoraat Marketing/Marktgericht Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen.

 

Tijdens de lancering worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd door lector Karel Jan Alsem. Het betreft onder andere een onderzoek naar de effecten van Project X Haren op het imago van het dorp Haren en een onderzoek naar merkwaarden in de zorg.


Ook vinden lezingen plaats door Marian van Os, wnd. voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen, Marc Jager van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en Perry ten Hoor van communicatiebureau Open.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool