Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 2 september 2013 | 9:16
 
Strijd om de macht in Groningse PvdA - Carine Bloemhof wil "nieuwe manier van politiek bedrijven"
 

Binnen 24 uur nadat ze met haar kandidatuur naar buiten kwam heeft Carine Bloemhoff de vereiste 50 ondersteuningsverklaringen van PvdA-leden binnen. Van de kandidaat-lijsttrekker voor de open voorverkiezingen wordt verwacht dat ze draagvlak hebben bij de achterban. Daarom worden ze geacht 50 handtekeningen op te halen en die in te leveren als ze hun kandidaatstellingspapieren inleveren.

 


Op 10 september moeten alle stukken voor de kandidaatstelling uiterlijk ingeleverd worden. Daarna gaat de kandidaatstellingsadviescommissie in gesprek met de lijsttrekkerskandidaten om te toetsen of ze aan het profiel voldoen. In het geval van Bloemhoff is dat volgens afdelingsvoorzitter Eric Holkers 'een formaliteit.'

 

"Nieuwe politiek"

Tijdens een interview voor RTV Noord liet Bloemhof weten dat ze geen wethouder wil worden, maar wel fractievoorzitter wil blijven, mocht de PvdA na de verkiezingen weer wethouders leveren. Bloemhof liet weten een nieuwe koers te willen varen binnen de Groningse PvdA. Dat houdt volgens haar in dat ze burgers, meer dan nu het geval zou zijn, bij de besluitvorming wil betrekken, zo liet ze weten tijdens het interview.

 


Tijdpad

 


Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap hebben nog tot morgen, tot 3 september, om zich aan te melden.

 

De Groningse primary speelt zich af tussen 28 oktober en 11 november. Wat betreft Carine Bloemhoff is de campagne al begonnen. Ook Roeland van der Schaaf liet op Twitter weten dat de campagne wat hem betreft begonnen is.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool