Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 2 september 2013 | 9:16
 
Strijd om de macht in Groningse PvdA - Carine Bloemhof wil "nieuwe manier van politiek bedrijven"
 

Binnen 24 uur nadat ze met haar kandidatuur naar buiten kwam heeft Carine Bloemhoff de vereiste 50 ondersteuningsverklaringen van PvdA-leden binnen. Van de kandidaat-lijsttrekker voor de open voorverkiezingen wordt verwacht dat ze draagvlak hebben bij de achterban. Daarom worden ze geacht 50 handtekeningen op te halen en die in te leveren als ze hun kandidaatstellingspapieren inleveren.

 


Op 10 september moeten alle stukken voor de kandidaatstelling uiterlijk ingeleverd worden. Daarna gaat de kandidaatstellingsadviescommissie in gesprek met de lijsttrekkerskandidaten om te toetsen of ze aan het profiel voldoen. In het geval van Bloemhoff is dat volgens afdelingsvoorzitter Eric Holkers 'een formaliteit.'

 

"Nieuwe politiek"

Tijdens een interview voor RTV Noord liet Bloemhof weten dat ze geen wethouder wil worden, maar wel fractievoorzitter wil blijven, mocht de PvdA na de verkiezingen weer wethouders leveren. Bloemhof liet weten een nieuwe koers te willen varen binnen de Groningse PvdA. Dat houdt volgens haar in dat ze burgers, meer dan nu het geval zou zijn, bij de besluitvorming wil betrekken, zo liet ze weten tijdens het interview.

 


Tijdpad

 


Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap hebben nog tot morgen, tot 3 september, om zich aan te melden.

 

De Groningse primary speelt zich af tussen 28 oktober en 11 november. Wat betreft Carine Bloemhoff is de campagne al begonnen. Ook Roeland van der Schaaf liet op Twitter weten dat de campagne wat hem betreft begonnen is.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool