Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 30 augustus 2013 | 10:20
 
Groningen presenteert zich zondag als modestad met grote "Modeparade"
 

Op koopzondag 1 september a.s. vindt de tweede editie van de ‘Groninger Modeparade’ plaats op de Grote Markt in Groningen. Tijdens dit gratis toegankelijke mode-evenement worden de collecties getoond van modewinkels in de binnenstad. Ook geeft topcouturier Ronald Kolk een show en is er een officiële modelcasting van Elite Model Look. Tot slot zijn er verschillende activiteiten op het gebied van mode en beauty met o.a. topstylist Rob Peetoom.
Groningen is een belangrijk centrum op het gebied van mode. Er is een divers aanbod, variërend van grote modeketens – en merken tot speciaalzaken en bijzondere boetiekjes. De Groninger Modeparade brengt voor het voetlicht wat Groningen te bieden heeft op modegebied. Deelnemers variëren van Fred de la Bretonière en V&D tot Xsasa Bruidsmode en Kringloopwinkel Goud Goed en geven zo een goede afspiegeling van het modespectrum in Groningen.


Elite Model Look, Ronald Kolk en Rob Peetoom


Meisjes tussen de 14 en 22 jaar en jongens tussen de 14 en 25 jaar met de ambitie om topmodel te worden, krijgen in Groningen de kans om mee te doen aan een officiële casting van de Elite Model Look. De geselecteerde modellen in spé strijden om een plek in de finale op 10 oktober in Amsterdam en misschien gaan ze zelfs door naar de World Final op 27 november in Shenzhen China. Meer informatie via   www.elitemodellook.nl


De laatste show tijdens het evenement is van bekende ontwerper van haute couture Ronald Kolk. Kolk heeft sinds 1998 zijn eigen couturehuis in Amsterdam. Tot zijn vaste clientèle behoren onder andere Ans Markus, Liesbeth List, Ruth Jacott en Wende Snijder. Op de Groninger Modeparade toont hij een aantal topstukken uit zijn collectie. Tussen de shows door geeft topstylist Rob Peetoom tips en tricks over haar en styling.


Groningen vernieuwt De Groninger Modeparade vindt plaats in het kader van ‘Groningen vernieuwt’. Groningen werkt aan een aantrekkelijke binnenstad. Tot 2017 staat er veel te gebeuren: o.a. de bouw van het Groninger Forum, de reconstructie van de Oostwand en de metamorfose van het Damsterdiep. Om de binnenstad aantrekkelijk te houden, werken gemeente Groningen, Marketing Groningen en de Groningen City Club gezamenlijk aan een evenementen- en gastvrijheidsprogramma. Specifiek worden activiteiten ontwikkeld om bezoekers aan te trekken voor de koopzondagen.


Programma De Groninger Modeparade duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Grote Markt.
Programma op hoofdlijnen: 13.05 show winkeliers, 14.05 Elite Model Look kandidaten, 14.30 uur Rob Peetoom, 14.45 uur Modeshow winkeliers, 15.45 uur Elite Model Look kandidaten, 16.15 uur show Ronald Kolk 16.40 uur Wildcard verloting Elite Model Look
 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 30 augustus 2013 | 10:10
 
Groningen krijgt jeugduniversiteit - eerste colleges van start
 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum bijt op zondag 8 september het spits af in deze nieuwe collegereeks voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De landelijke collegetour bestaat al langer, maar wordt dit jaar voor het eerst ook in Groningen georganiseerd door vier musea. Deze kindercolleges vinden plaats van september tot en met december 2013. Tijdens deze maandelijkse colleges vertellen wetenschappers en experts nieuwsgierige kinderen alles wat ze willen weten over interessante onderwerpen. Aan het einde van de vierdelige reeks ontvangen de jonge studenten een diploma. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum start de collegetour met een college over het belang van water.

 

Slimmer dan de juf


Na afloop van het eerste college van de Museumjeugduniversiteit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum weten de kinderen meer dan de juf of meester over water. Op zondag 8 september van 13.00-14.00 uur vertelt Professor Jan Engberts van de Rijksuniversiteit Groningen wat er zo bijzonder is aan water en waarom het de belangrijkste stof op aarde is. Hij neemt de jonge studenten mee op een prachtige ontdekkingsreis naar de geheimen van water.

 

Geslaagd met vlag en wimpel


Na het college over water in het Noordelijk Scheepvaartmuseum volgen er nog drie colleges in het Groninger Museum, het Stripmuseum en het Universiteitsmuseum. Als bewijs van deelname krijgen de jonge studenten na het volgen van de collegereeks een diploma. De collegereeks van de Museumjeugduniversiteit kost €20,- (inclusief diploma). Voor meer informatie en inschrijving, kijk op: www.museumjeugduniversiteit.nl


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool