Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 30 augustus 2013 | 10:20
 
Groningen presenteert zich zondag als modestad met grote "Modeparade"
 

Op koopzondag 1 september a.s. vindt de tweede editie van de ‘Groninger Modeparade’ plaats op de Grote Markt in Groningen. Tijdens dit gratis toegankelijke mode-evenement worden de collecties getoond van modewinkels in de binnenstad. Ook geeft topcouturier Ronald Kolk een show en is er een officiële modelcasting van Elite Model Look. Tot slot zijn er verschillende activiteiten op het gebied van mode en beauty met o.a. topstylist Rob Peetoom.
Groningen is een belangrijk centrum op het gebied van mode. Er is een divers aanbod, variërend van grote modeketens – en merken tot speciaalzaken en bijzondere boetiekjes. De Groninger Modeparade brengt voor het voetlicht wat Groningen te bieden heeft op modegebied. Deelnemers variëren van Fred de la Bretonière en V&D tot Xsasa Bruidsmode en Kringloopwinkel Goud Goed en geven zo een goede afspiegeling van het modespectrum in Groningen.


Elite Model Look, Ronald Kolk en Rob Peetoom


Meisjes tussen de 14 en 22 jaar en jongens tussen de 14 en 25 jaar met de ambitie om topmodel te worden, krijgen in Groningen de kans om mee te doen aan een officiële casting van de Elite Model Look. De geselecteerde modellen in spé strijden om een plek in de finale op 10 oktober in Amsterdam en misschien gaan ze zelfs door naar de World Final op 27 november in Shenzhen China. Meer informatie via   www.elitemodellook.nl


De laatste show tijdens het evenement is van bekende ontwerper van haute couture Ronald Kolk. Kolk heeft sinds 1998 zijn eigen couturehuis in Amsterdam. Tot zijn vaste clientèle behoren onder andere Ans Markus, Liesbeth List, Ruth Jacott en Wende Snijder. Op de Groninger Modeparade toont hij een aantal topstukken uit zijn collectie. Tussen de shows door geeft topstylist Rob Peetoom tips en tricks over haar en styling.


Groningen vernieuwt De Groninger Modeparade vindt plaats in het kader van ‘Groningen vernieuwt’. Groningen werkt aan een aantrekkelijke binnenstad. Tot 2017 staat er veel te gebeuren: o.a. de bouw van het Groninger Forum, de reconstructie van de Oostwand en de metamorfose van het Damsterdiep. Om de binnenstad aantrekkelijk te houden, werken gemeente Groningen, Marketing Groningen en de Groningen City Club gezamenlijk aan een evenementen- en gastvrijheidsprogramma. Specifiek worden activiteiten ontwikkeld om bezoekers aan te trekken voor de koopzondagen.


Programma De Groninger Modeparade duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Grote Markt.
Programma op hoofdlijnen: 13.05 show winkeliers, 14.05 Elite Model Look kandidaten, 14.30 uur Rob Peetoom, 14.45 uur Modeshow winkeliers, 15.45 uur Elite Model Look kandidaten, 16.15 uur show Ronald Kolk 16.40 uur Wildcard verloting Elite Model Look
 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 30 augustus 2013 | 10:10
 
Groningen krijgt jeugduniversiteit - eerste colleges van start
 

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum bijt op zondag 8 september het spits af in deze nieuwe collegereeks voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De landelijke collegetour bestaat al langer, maar wordt dit jaar voor het eerst ook in Groningen georganiseerd door vier musea. Deze kindercolleges vinden plaats van september tot en met december 2013. Tijdens deze maandelijkse colleges vertellen wetenschappers en experts nieuwsgierige kinderen alles wat ze willen weten over interessante onderwerpen. Aan het einde van de vierdelige reeks ontvangen de jonge studenten een diploma. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum start de collegetour met een college over het belang van water.

 

Slimmer dan de juf


Na afloop van het eerste college van de Museumjeugduniversiteit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum weten de kinderen meer dan de juf of meester over water. Op zondag 8 september van 13.00-14.00 uur vertelt Professor Jan Engberts van de Rijksuniversiteit Groningen wat er zo bijzonder is aan water en waarom het de belangrijkste stof op aarde is. Hij neemt de jonge studenten mee op een prachtige ontdekkingsreis naar de geheimen van water.

 

Geslaagd met vlag en wimpel


Na het college over water in het Noordelijk Scheepvaartmuseum volgen er nog drie colleges in het Groninger Museum, het Stripmuseum en het Universiteitsmuseum. Als bewijs van deelname krijgen de jonge studenten na het volgen van de collegereeks een diploma. De collegereeks van de Museumjeugduniversiteit kost €20,- (inclusief diploma). Voor meer informatie en inschrijving, kijk op: www.museumjeugduniversiteit.nl


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool