Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 29 augustus 2013 | 10:24
 
Forse impulsen in haven Lauwersoog: toerisme en visserij kunnen verder groeien
 

In januari van dit jaar is Harm Post aangesteld als interim-directeur van de Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog (EHL). De aandeelhouders van de EHL gaven hem opdracht om samen met de ondernemers een toekomstplan voor de haven op te stellen. Deze week heeft Harm Post de ‘Ontwikkelingsvisie Haven Lauwersoog 2020’ gepresenteerd aan betrokken ondernemers.

 

Ontwikkelingsvisie


In de visie wordt ingegaan op het financiële perspectief, de organisatie en de ontwikkeling van de haven. In de toekomst krijgen de visserij en het toerisme elk een eigen plek in de haven, waardoor er voor beide functies meer ruimte ontstaat voor groei. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de verduurzaming van de haven. Een duurzaam profiel past bij een haven die tussen de natuurgebieden Waddenzee en Lauwersmeer ligt ingeklemd. Bovendien levert verduurzaming zakelijke voordelen op. Ook dat laatste is niet onbelangrijk, want de exploitatie van de EHL moet worden verbeterd om winstgevend te kunnen worden. In dat kader zal ook de organisatie van de EHL verder worden geprofessionaliseerd.

 

Plannen


Bij de ontwikkelingsvisie is een schetsontwerp van de toekomstige haven gevoegd. Dit ontwerp is in samenspraak met de vissers, de bedrijven en andere belanghebbenden opgesteld. In het schetsontwerp zijn alle plannen weergegeven die op dit moment bekend zijn. Sommige van die plannen zijn al heel concreet, zo wordt volgend jaar gestart met de ontwikkeling van extra kade en een garnalencentrum. Andere plannen moeten daarentegen nog worden getoetst op haalbaarheid en draagvlak. 

Besluitvorming


Na de presentatie aan de betrokken ondernemers, is de toekomstvisie voorgelegd aan de Raad van Commissarissen van de EHL. De commissarissen hebben hun waardering uitgesproken voor de samenwerking tussen de ondernemers en de EHL met betrekking tot de visie. Zij hebben Harm Post ‘groen licht’ gegeven om de plannen voor te leggen aan de aandeelhouders.

PROLoog


Voor de realisatie van de plannen zal de EHL nauw samenwerken met de provincie Groningen en de gemeente De Marne. De provincie en de gemeente werken samen aan het ‘Plan voor Regie en Ruimtelijke Ontwikkeling Lauwersoog’ (PROLoog). Een deel van het geld dat de provincie voor dit plan beschikbaar heeft gesteld, kan worden geïnvesteerd in de haven.

 


Interim-directeur


De inzet van Harm Post als interim-directeur van de EHL is met een half jaar verlengd. Hij zal dit combineren met zijn functie als directeur van Groningen Seaports. In deze periode wordt begonnen met de uitwerking van de visie. De visie en de plannen die daar de komende jaren uit voortvloeien dragen bij aan het doel van de EHL: een moderne haven die een factor van belang vormt in de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 29 augustus 2013 | 10:15
 
Grote fotomanifestatie Noorderlicht start zaterdag op fabrieksterrein Suikerunie Groningen
 

Zaterdag a.s. opent Noorderlicht haar XXe Internationale Fotomanifestatie op het voormalig fabrieksterrein van de Suikerunie te Groningen. De oude fabriek en het omliggende gebied vormen van 1 september t/m 13 oktober het decor voor foto-exposities van internationale fotografen.

 

De opening, in de vorm van een mini-festival met muziek, poëzie en ludieke performances zoals een concert in de schoorsteen, wordt georganiseerd in samenwerking met evenementenbureau De Puddingfabriek. De opening is dit jaar ook voor publiek gratis toegankelijk en is inmiddels 'uitverkocht'. Er worden 600 bezoekers verwacht.

 

Directeur Ton Broekhuis: “Iedereen die deze locatie bezoekt, staat versteld van de uitgestrektheid en het bijzondere karakter van het omliggende gebied. Juist het samengaan van ruige stadsnatuur met restanten van het industriële verleden geven het Suikerfabriekterrein een bijzonder karakter. Wij willen bezoekers van Noorderlicht de kans geven om dit fotogenieke terrein te ontdekken”.

 

De manifestatie vindt plaats van 1 september t/m 13 oktober en is dagelijks geopend van 12-18 uur.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 30 augustus 2013 | 10:15
 
Grasveld Ebbingekwartier verandert in openluchtbioscoop
 

De grasweide op het Ebbingekwartier wordt dit weekend weer omgetoverd tot een heuse openluchtbioscoop. Onder de naam ‘Zienemaan en Sterren’ wordt er vanaf vrijdag tot en met zondag iedere avond een film getoond op het grote witte doek. Bezoekers kunnen eigen kleedjes meenemen en wat drinken of eten halen bij een van de aanwezige kraampjes.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool