Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 9 augustus 2013 | 11:22
 
Duizenden eerstejaars vanaf maandag op verkenning door Groningen: KEI week start
 

Ook dit jaar voeren DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en GKB (Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen) weer samen campagne op de KEI-informatiemarkt. Deze markt vindt plaats op 12 augustus 2013. De campagne heet Studeer Verstandig! Verstandig studeren betekent slim met studiefinanciering omgaan en uitkomen met je geld. Studenten kunnen bij de DUO/GKB-stand hun eigen geld maken door de financiële tips te lezen die worden uitgedeeld. Én door een foto te laten maken met hun hoofd op een dollarbiljet.

Workshops wegens succes herhaald


DUO en de GKB geven ook workshops Studeer Verstandig. Afgelopen jaar hebben studenten hier enthousiast op gereageerd. Studenten geven aan meer inzicht te krijgen in hun uitgavenpatroon, zinvolle informatie te ontvangen, en nu beter zelf aan de slag te kunnen met hun financiën. Dit jaar bieden we de workshops aan studenten van de Hanzehogeschool en RUG.

Inhoud van de workshops


DUO geeft informatie over studiefinanciering. De GKB gaat in gesprek over omgaan met geld. Studenten krijgen inzicht in hun financiële gedrag. En zij gaan aan de slag met hun eigen budget.

Financiële educatie is nodig


Gemiddeld leent 30% van de studenten bij DUO voor gemiddeld € 365,- per maand. Hiermee hebben ze na afloop van hun studie gemiddeld een schuld van € 14.400,-, inclusief rente. Daarnaast staan studenten veel rood en hebben ze ook vaak al een creditcard. Ze lenen geld zonder te weten of ze af kunnen lossen, hebben vaak geen inboedelverzekering en vinden sparen lastig. Kortom weinig kennis over en inzicht in financiën. Financiële educatie is dus nodig!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool