Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 9 augustus 2013 | 11:22
 
Duizenden eerstejaars vanaf maandag op verkenning door Groningen: KEI week start
 

Ook dit jaar voeren DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en GKB (Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen) weer samen campagne op de KEI-informatiemarkt. Deze markt vindt plaats op 12 augustus 2013. De campagne heet Studeer Verstandig! Verstandig studeren betekent slim met studiefinanciering omgaan en uitkomen met je geld. Studenten kunnen bij de DUO/GKB-stand hun eigen geld maken door de financiële tips te lezen die worden uitgedeeld. Én door een foto te laten maken met hun hoofd op een dollarbiljet.

Workshops wegens succes herhaald


DUO en de GKB geven ook workshops Studeer Verstandig. Afgelopen jaar hebben studenten hier enthousiast op gereageerd. Studenten geven aan meer inzicht te krijgen in hun uitgavenpatroon, zinvolle informatie te ontvangen, en nu beter zelf aan de slag te kunnen met hun financiën. Dit jaar bieden we de workshops aan studenten van de Hanzehogeschool en RUG.

Inhoud van de workshops


DUO geeft informatie over studiefinanciering. De GKB gaat in gesprek over omgaan met geld. Studenten krijgen inzicht in hun financiële gedrag. En zij gaan aan de slag met hun eigen budget.

Financiële educatie is nodig


Gemiddeld leent 30% van de studenten bij DUO voor gemiddeld € 365,- per maand. Hiermee hebben ze na afloop van hun studie gemiddeld een schuld van € 14.400,-, inclusief rente. Daarnaast staan studenten veel rood en hebben ze ook vaak al een creditcard. Ze lenen geld zonder te weten of ze af kunnen lossen, hebben vaak geen inboedelverzekering en vinden sparen lastig. Kortom weinig kennis over en inzicht in financiën. Financiële educatie is dus nodig!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar gaat Europees verder; na 76-73 thrillerzege op Spirou Basket
 

De basketballers van Donar zijn er voor het derde jaar op rij in geslaagd om de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup te halen. In MartiniPlaza werd Spirou Basket uit Charleroi in de allesbeslissende wedstrijd met 76-73 verslagen. De slotfase was zenuwslopend, maar uiteindelijk trok Donar de zege naar zich toe.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool