Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 9 augustus 2013 | 11:22
 
Duizenden eerstejaars vanaf maandag op verkenning door Groningen: KEI week start
 

Ook dit jaar voeren DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en GKB (Groningse Kredietbank van de gemeente Groningen) weer samen campagne op de KEI-informatiemarkt. Deze markt vindt plaats op 12 augustus 2013. De campagne heet Studeer Verstandig! Verstandig studeren betekent slim met studiefinanciering omgaan en uitkomen met je geld. Studenten kunnen bij de DUO/GKB-stand hun eigen geld maken door de financiële tips te lezen die worden uitgedeeld. Én door een foto te laten maken met hun hoofd op een dollarbiljet.

Workshops wegens succes herhaald


DUO en de GKB geven ook workshops Studeer Verstandig. Afgelopen jaar hebben studenten hier enthousiast op gereageerd. Studenten geven aan meer inzicht te krijgen in hun uitgavenpatroon, zinvolle informatie te ontvangen, en nu beter zelf aan de slag te kunnen met hun financiën. Dit jaar bieden we de workshops aan studenten van de Hanzehogeschool en RUG.

Inhoud van de workshops


DUO geeft informatie over studiefinanciering. De GKB gaat in gesprek over omgaan met geld. Studenten krijgen inzicht in hun financiële gedrag. En zij gaan aan de slag met hun eigen budget.

Financiële educatie is nodig


Gemiddeld leent 30% van de studenten bij DUO voor gemiddeld € 365,- per maand. Hiermee hebben ze na afloop van hun studie gemiddeld een schuld van € 14.400,-, inclusief rente. Daarnaast staan studenten veel rood en hebben ze ook vaak al een creditcard. Ze lenen geld zonder te weten of ze af kunnen lossen, hebben vaak geen inboedelverzekering en vinden sparen lastig. Kortom weinig kennis over en inzicht in financiën. Financiële educatie is dus nodig!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool