Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 28 juni 2013 | 10:50
 
Wie wint de Groninger cultuurprijs? Kijk de video en stem!
 

U kunt nog steeds stemmen op een van de drie uitzondelijke Groningse kunstenaars die zijn  genomineerd voor de tweejaarlijkse Wessel Gansfort Cultuurprijs  De genomineerden dit jaar zijn: Annemarie Busschers (kunstschilderes); NOISIA (drum- & basscollectief) en Guy Weizman (choreograaf Club Guy and Roni). Op bijgaande video van www.webfilmnoord.nl  kunt u binnen twee minuutjes zien we deze genomineerden precies zijn.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 26 juni 2013 | 9:32
 
Zeer droevige dagen voor Dagblad van het Noorden-medewerkers
 

Het wordt morgen een zwarte dag voor het Dagblad van het Noorden. Dan zullen tientallen medewerkers- van alle afdelingen - te horen krijgen dat ze worden ontslagen. Er is amper tot geen geld voor een sociaal plan. De ontslagen maken onderdeel van een bezuinigingsplan van de NDC Mediagroep, waartoe behalve het Dagblad van het Noorden, ook de huis-aan-huisbladen, de opmaakafdelingen, en de Leeuwarder Courant behoren. In totaal zouden er zo’n 200 banen verdwijnen in Groningen en Leeuwarden. Het concern is door een combinatie van factoren in de problemen geraakt. Vooral een mislukte overname van het boekenconcern NDC VBK  in 2007 is een belangrijke oorzaak. Daarnaast spelen dan nog factoren als de recessie, ontlezing en de concurrentie met internet een rol.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool