Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 19 juni 2013 | 11:25
 
Zijn draconische bezuinigingen in Groningen nog wel haalbaar met de kaasschaaf?
 

Bezuinigingen van het Rijk, maar vooral enorme tegenvallers doordat er geen bedrijfsterreinen kunnen worden verkocht: dat zijn de voornaamste oorzaken dat de gemeente Groningen zeer ingrijpend moet bezuinigen. Wethouder Ton Schroor (D66) van financien heeft voorgesteld om iedereen gelijkmatig te laten bloeden en tien procent op de begrotingen van tal van organisaties te bezuinigen. Vanmiddag is het woord aan de politieke partijen, tijdens het belangrijke voorjaarsdebat. De vraag is dan: is de kaasschafmethode verstandig of zijn pijnlijker keuzers op termijn beter?

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 18 juni 2013 | 13:24
 
Groningen wint Nationale Citymarketing Trofee
 

In de strijd om de inmiddels prestigieuze Nationale Citymarketing Trofee (NCT) werd Groningen winnaar. Daarmee liet ze na een “close finish” de andere genomineerde steden Eindhoven en Den Haag achter zich. Veenendaal werd de winnaar in de categorie “kleinere” gemeenten. De jury verkoos de stad boven de gemeenten Meppel en Gouda.

De jury waardeert Groningen met name om de duidelijke keuzes die de gemeente maakt en het feit dat deze goed worden beargumenteerd. “Behaalde resultaten zijn relatief goed meetbaar en dienen als een goede basis voor de verdere strategie. De winnaar vaart al jarenlang een eigen koers en laat zich niet van deze koers afbrengen door incidenten en hypes”, aldus de jury.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 18 juni 2013 | 21:15
 
Nieuwe inrichting voor Rechthuis Aduard, deels in stijl van 1594
 

Het Rechthuis in Aduard wordt hersteld. Nu wordt het interieur aan de straat met zijn nog originele indeling ingericht o.a. de rechtszaal van kort na 1594.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool