innovatie

23 nov 2013, 10:10

Vijfduizend Stadjers komen met inspirerende ideeën voor de toekomst van Groningen

Ruim vijfduizend mensen hebben deelgenomen aan een festival waar ze inspirerende ideeën konden indienen voor de toekomst van Groningen. Zij namen deel aan het festival Let’s Gro, dat volgens een woordvoerder succesvol is verlopen.

Het festival trok de afgelopen twee dagen ruim 5.500 bezoekers.  Er waren 85 programma onderdelen op meer dan 25 podia. Vooral sprekers als Gunter Pauli, Jan Rotmans en Mikael Colville-Andersen trokken het grote publiek.

 

Ook de vele (iets) kleinere initiatieven, variërend van business start ups, multiculturele debatten en parels uit de wijken werden boven verwachting goed bezocht. Opvallend was eveneens de grote diversiteit van de bezoekers:  jong, oud, Gronings, internationaal, MBO-HBO-WO, of gewoon als Stadjer van om de hoek.


Het zeer diverse programma trok veel verschillende mensen. De thema’s varieerden van voedsel tot energie, van stadsdistributie tot de culturele ontwikkeling van de stad, van duurzame mode tot interculturele communicatie. Bij alles was het centrale thema: de toekomst van de stad.


De website www.letsgro.nl wordt de komende dagen geüpdatet met de verslagen, foto’s en filmpjes van de diverse programma’s.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: