innovatie

30 sep 2013, 08:08

Toekomst van de regionale krant (NDC) vanavond onderwerp Noorder Pers Sociëteit

De regionale kranten hebben het zwaar. Valt er iets te zeggen over de toekomst van de regionale kranten? Dat is het thema van een bijeenkomst van de Noorder Pers Sociëteit, die vanavond vanaf half zes wordt gehouden in café De Sleutel in Groningen. Spreker is de nieuwe directeur van de NDC Media groep, Geert-Jan van der Snoek.

De mediaconsumptie verandert. Lezers verlangen meer van hun krant en het abonnement. En de oplagen dalen.


In ‘De regionale krant van morgen’ licht Geert-Jan van der Snoek, kersverse directeur van NDC mediagroep, vanavond toe hoe hij NDC mediagroep in dat licht ziet en wat dat betekent voor de organisatie.


Is het een signaal dat het glas halfvol of half leeg is? Is het geloof in de kracht van de regio sterk genoeg om in die regio een krachtig, succesvol mediabedrijf te zijn? Hoe is de krant ‘aangesloten’ op haar ‘lezers’ en hoe krijgt het journalistieke product nog meer toegevoegde waarde?

 

In zijn eerste openbare optreden sinds zijn aanstelling werpt Van der Snoek de blik vooruit en geeft antwoord op deze vragen.


Journalist Goos de Boer van RTV Noord leidt het gesprek.


De nieuwe editie van de Noorder Pers Sociëteit is maandag 30 september in café ‘De Sleutel’ aan de Noorderhaven 72 in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: