innovatie

28 okt 2013, 08:08

Scholma Druk laat magazines en drukwerk leven dankzij nieuwe technologie, in samenwerking met WebFilmNoord

Scholma Druk uit Bedum heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om al haar magazines en ander drukwerk te combineren met video. ‘Primm’, zo luidt de naam van deze nieuwe in Groningen ontwikkelde technologie, dat het klassieke drukwerk in een klap helemaal bij de tijd brengt en combineert met de modernste digitale technologie. De voetbalvereniging Bedum heeft de primeur gekregen.

De voetbalvereniging SV Bedum, ontstaan uit de fusie tussen CVVB en vvBedum, presenteert zich aan de inwoners van Bedum in een glossy magazine, dat in een oplage van 4000 exemplaren huis-aan-huis wordt verspreid. Aan de gedrukte gids is een filmpje verbonden, waarin voorzitter Edwin van Zanten de Bedumers warm maakt voor het 'allerleukste spelletje'. De film - gemaakt door WebFilmNoord - verschijnt in beeld door het logo op het omslag te scannen, middels een te downloaden App (Primm, www.printmedia.nl).

 

Primm is een idee van Scholma Druk, die op deze manier papier 'laat spreken' en een extra dimensie aan het drukwerk toevoegt. De Primm-App wordt ontwikkeld door ConnectPrintMedia, een dochter van Scholma, in samenwerking met MultiMediaMarkers uit Groningen.

 

Harry Ploeg, commercieel manager van Scholma Druk: “Primm geeft drukwerk een belangrijke meerwaarde, door de lezer extra en actuele informatie te bieden over bijvoorbeeld een vereniging, evenement, product of bedrijf. In beeld kan van alles verschijnen, zoals een video, een persoonlijke boodschap, een instructie of een 3 D – animatie. Of een interactieve button, waarmee de gebruiker gelijk kan bellen of mailen, kan ingaan op aanbiedingen, een kaartje koopt of social media toepast. En dit allemaal zonder gebruik te maken van internet, dus overal toepasbaar. De mogelijkheden zijn zeer groot, via de Primm-App of door gebruik te maken van een eigen app met eigen naam.”

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: