innovatie

31 okt 2013, 21:09

Omgevingsdienst Groningen start : uitvoeringsorganisatie voor vergunningverlening

De Omgevingsdienst Groningen start op 1 november. Zo'n 150 werknemers beginnen hun dienstverband met een introductiedag in het pand van de Omgevingsdienst aan de Lloydsweg 17 in Veendam. In de maand november stroomt het personeel gefaseerd in. Vanaf dat moment is hun standplaats Veendam.

Gerard Nieuwe Weme is donderdag 31 oktober benoemd als secretaris directeur van de Omgevingsdienst Groningen. Hij begint op 1 december aanstaande.

 

De Omgevingsdienst Groningen is de uitvoeringsorganisatie voor vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. De kennis en ervaring van specialisten en allrounders van de verschillende overheden in Groningen is in de Omgevingsdienst gebundeld.

 

De Omgevingsdienst Groningen voert taken uit voor de Groninger gemeenten en de provincie op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening. Waar het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving bij complexe (chemie)bedrijven stuurt en coördineert de Omgevingsdienst Groningen de werkzaamheden in Noord-Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: