innovatie

26 sep 2013, 08:08

Noorderpoortcollege Groningen gaat samenwerken met VW- en Audi-dealers in het noorden

Vrijdag 27 september , morgen, ondertekenen Noorderpoort, de VW- en Audi-dealers in het noorden en de Pon Academy een samenwerkingsverband Merkenklas VW en Audi. De dealers zijn: Century Autogroep, Autoland van den Brug, Bourguignon Automotive en Autobedrijf Tjeerdsma ondersteund door de Pon Academy.

De Merkenklas start in januari 2014 met de opleiding Eerste Autotechnicus, niv. 3 bbl (werken en leren) en zal bestaan uit nieuw en huidig personeel van de samenwerkingspartners. De opleiding kent een versterkt profiel op meten en elektronica. Het unieke van deze opleiding is dat deze in samenwerking met de Pon Academy is ontwikkeld en wordt uitgevoerd. Daarbij wordt de student merkspecifiek opgeleid met de kennis, apparatuur, gereedschappen en leermiddelen van VW en Audi. En door docenten die zelf zijn opgeleid door VW en Audi. In het lesprogramma is een deel van de landelijke importeurstrainingen (BKS) opgenomen.

 

De voordelen van de Merkenklas voor de dealer/importeur zijn legio: goed geschoolde medewerkers, medewerkers die lokaal trainingen kunnen volgen en een instrument om het dreigende tekort aan technisch personeel tegen te gaan.


Het Noorderpoort ziet als o.a. als voordeel dat door de verbinding met het regionale bedrijfsleven, kennis en innovatie direct beschikbaar zijn voor het onderwijs waardoor er een upgrading van het kennisniveau van docenten en studenten plaats vindt.

 

De Merkenklas biedt een uitstekende doorstroom naar de opleiding tot Technische Specialist, niv. 4. Een baan met een topopleiding en een top perspectief binnen de VW en Audi-organisatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: