innovatie

26 jun 2014, 18:06

Noordelijk Scheepvaartmuseum : elk 2e kaartje gratis op 5 en 6 juli

Noordelijk Scheepvaartmuseum : elk 2e kaartje gratis op 5 en 6 juli

Omdat de tentoonstelling zo´n groot succes is, wil het Noordelijk Scheepvaartmuseum de tentoonstelling “Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918” afsluiten met een bijzondere actie.  Daarom biedt het museum op 5 en 6 juli elk tweede toegangskaartje gratis aan. Dat is het laatste weekend waarop de tentoonstelling te bezoeken is.

Allerlaatste kans

De expositie zou aflopen op 9 juni, maar is wegens de grote belangstelling verlengd tot en met 6 juli. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de 1500 Engelse militairen die in Groningen in 1914 werden geïnterneerd, nadat zij de Slag om Antwerpen hadden verloren. Zij verbleven in Groningen tot het eind van de Eerste Wereldoorlog in 1918. Hun verblijf in Groningen, hun dagelijkse activiteiten in de stad en hun relatie met de inwoners, tegen de achtergrond van de wereldgeschiedenis, vormen het hart van de tentoonstelling.

 

 

Actievoorwaarden

 

 

De actie geldt alleen in het weekend van 5 en 6 juli. Elk tweede toegangskaartje is gratis, ook in combinatie met een Museumjaarkaart of andere kortingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: