innovatie

30 okt 2013, 09:09

Nieuwe toeristische voorzieningen in Westerwolde; investering vier ton

Het natuurgebied tussen Ter Wupping, Wessinghuizen en Smeerling in het fraaie oost-Groningse Westerwolde krijgt nieuwe toeristische voorzieningen. In de omgeving komen onder meer voetpaden, parkeerplaatsen, kano-opstapplaatsen, informatiepanelen en een uitkijktoren. De voorzieningen moeten dit deel van Westerwolde aantrekkelijker maken voor toeristen en beter toegankelijk. De provincie Groningen levert een bijdrage van 220.000 euro aan het project, dat in totaal ruim 440.000 euro kost.

Toeristische voorzieningen


De nieuwe voorzieningen maken het voor wandelaars, fietsers, ruiters en watersporters prettiger om in het natuurgebied tussen Ter Wupping, Wessinghuizen en Smeerling te recreëren. Het gebied maakt ook deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur, het landelijke netwerk van aaneengesloten natuurgebieden.

 

Samen uitvoeren


Omdat de nieuwe maatregelen in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde liggen voeren de gemeenten het project samen uit. Ze dragen ook samen zorg voor het beheer en onderhoud van de voorzieningen. Een deel van het project wordt gefinancierd door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Het geld van de provincie is afkomstig uit het budget Versterking Toeristische Infrastructuur (VTI).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: