innovatie

03 okt 2013, 09:09

Nieuwe Noordelijke speler op door Amerikanen gedomineerde e-mail markt

Na drie jaar research en ontwikkeling is de nieuwe e-mail software van het Assense SendCastle online.  Dankzij de samenwerking tussen de jonge onderneming met veel internet en marketingervaring en een online mediabureau uit Groningen is een uniek product ontstaan waarmee SendCastle de competitie nu aan gaat met Amerikaanse software bedrijven als MailChimp en Constant Contact.

Date Hoiting legt uit: Steeds meer bedrijven maken gebruik van e-mail bij communicatie met hun leden, klanten en potentiële klanten. Voor de ontvanger is het irritant als zo’n bericht niet aansluit op zijn behoefte.  Zulke informatie wordt al snel gezien als spam, terwijl er toch echt ooit toestemming voor het e-mailen is gegeven.

 


Door gebruikt te maken van de nieuwe software kan de verzender heel eenvoudig segmenteren zodat de juiste groep mensen de juiste informatie krijgt. Dan verstuur je geen nachtcrème aanbieding naar mannen en geen Franstalige advertenties naar Vlamingen.

 


Directeur Joakim Romland voegt toe: natuurlijk bieden we ook uitgebreide statistieken over openrate, bouncerate etc. In alle testen doen we zeker niet onder voor onze concurrenten en aangezien de e-mailmarkt steeds groter, maar ook steeds complexer wordt verwachten we erg veel van ons product.  We hebben uitgebreid getest met honderdduizenden e-mails en de eerste klanten zijn al binnen.  Romland richt zich niet alleen op professionele media bureaus maar ook op het MKB en de overheid. Ook verwacht hij op korte termijn  meer personeel te kunnen aannemen.

 


Gijs Hoogerkamp (voormalig InterNetNoord): “Wij hebben hier op Bonaire veel nieuwsbrieven verzonden,  vooral in de toeristische sector  waar nieuwsbrieven en emailmarketing inmiddels de gewoonste zaak van de wereld zijn. Met de simpele handleiding op youtube snapt iedereen binnen 5 minuten hoe je een professionele nieuwsbrief of emailcampagne opzet.
Meer informatie: www.sendcastle.com

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: