innovatie

05 nov 2013, 09:09

Nieuwe horecavoorziening, nieuw auditorium en nieuwe tentoonstelling in Openluchtmuseum Het Hoogeland

De huisjes zullen gesloten zijn, maar met een speciale tentoonstelling in het hoofdgebouw en de ingebruikname van de nieuwe horecavoorziening, gaat Openluchtmuseum Het Hoogeland nu voor het eerst ook in de winter (november-maart) open.

Vanaf 12 november is in het museum de tentoonstelling ‘Aan de Wieg. Geboorte en Kraamtijd 1850-1950’ te bezichtigen. Wiegen, kinderwagens, babykleding, rammelaars, geboortelepels, brandewijnkommen en zuigflessen, maar ook een verlostang, sluitlakens, borstpompen, een gynaecologische stoel, couveuses en navelbandjes geven de geschiedenis van de ‘blijde gebeurtenis’ in Groningen weer. Objecten uit de eigen collectie, maar ook uit die van het Groninger Museum, het Kinderwagenmuseum in Nieuwolda, het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed en van een consultatiebureau en huisartsenpraktijk geven de expositie vorm.

 

Naar aanleiding van ‘Aan de Wieg’ vinden in de pas voltooide, nieuwe horeca allerlei activiteiten plaats. In het gerestaureerde en geheel nieuwe ingerichte auditorium worden in de wintermaanden lezingen, concerten en voordrachten gegeven. In het sfeervolle cafégedeelte kunnen bezoekers terecht voor verschillende soorten koffie en thee, fris, koek en gebak, kleine lunchgerechten en uiteraard onze vermaarde poffert.

 

Voor de winteropening gelden aangepaste, aantrekkelijke entreeprijzen, zowel voor de individuele bezoeker als voor groepen. Ook zullen er naar aanleiding van de winteractiviteiten speciale arrangementen worden georganiseerd. Een complete agenda plus informatie over de tentoonstelling en de activiteiten vindt u op www.hethoogeland.com of op www.facebook.com/HetHoogeland.

 

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: