innovatie

03 sep 2013, 21:09

Nieuw Gronings Grachtenfestijn krijgt meteen gouden Green Key – keurmerk

Je bent een duurzaam festival of je bent het niet: het nieuwe Groninger Grachtenfestival is het wel. Voortaan valt dat ook aan te tonen, want dit festival heeft een keurmerk gekregen waar ze heel blij mee zijn: een gouden Green Key – keurmerk.

Op de eerste dag van het duurzame Grachtenfestijn heeft het evenement gelijk een gouden Green Key certificaat ontvangen. De organisatie ontving dit certificaat uit handen van wethouder Jan Seton. Uniek in Nederland aangezien het Grachtenfestijn eerder ook al een UMEF-keurmerk voor duurzame evenementen ontving.

 

Stichting Grachtenfestijn heeft er de afgelopen maanden hard aan gewerkt om als vierde publieksevenement van Nederland een Green Key certificaat te ontvangen. De Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame en milieuvriendelijke bedrijven en organisaties en wordt uitgereikt door Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen er ingevoerd worden, hoe hoger de Green Key certificering. Stichting Grachtenfestijn is uiteraard erg trots op deze hoogst haalbare Green Key certificering.


Aangezien stichting Grachtenfestijn zich als doelstelling heeft gesteld het meest duurzame evenement van Nederland te worden kon dit certificaat niet ontbreken. Eerder werd ook al bekend dat het Grachtenfestijn een UMEF-keurmerk voor duurzame evenementen had behaald. Het Grachtenfestijn is het eerste evenement in Nederland met deze twee keurmerken op zak.


Kijk voor meer informatie over de keurmerken en het complete programma van het Grachtenfestijn op www.grachtenfestijn.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: