innovatie

01 sep 2013, 07:07

Mooiste woonboot van Groningen – prijs van stichting Grachtenfestijn uitgereikt

Mooiste woonboot van Groningen – prijs van stichting Grachtenfestijn uitgereikt

Groningen heeft veel interessante boten, historische elementen en structuren die een fascinerende geschiedenis in zich hebben. Door een wedstrijd ‘de mooiste woonboot van Groningen’ te organiseren, wilde stichting Grachtenfestijn deze schoonheden en mogelijkheden van de Diepenring benadrukken.

Twee maanden geleden hebben alle woonboten van de Diepenring (Noorderhaven tot de Steentilbrug) een brief ontvangen met een oproep zich op te geven voor de wedstrijd. Uiteindelijk gaven negen bewoners hun woonboot op als mooiste woonboot van Groningen.

 

Van maandag 15 juli tot zaterdagochtend 31 augustus 09:00 uur kon er gestemd worden via het Facebook account van het Grachtenfestijn. Dit werd de afgelopen weken dan ook massaal gedaan. Van elke woonboot werden drie foto’s geplaatst in een speciaal album waar mensen konden stemmen door de mooiste foto te ‘liken’.

 

Vanmiddag om 17:30 uur werd op het hoofdpodium bij de Hoge der A door Ron Torenbosch bekend gemaakt welke boot zich de mooiste van Groningen mag noemen. De winnaar van de wedstrijd ‘de mooiste woonboot van Groningen’ is de “Dankbaarheid” geworden met uiteindelijk 96 unieke stemmen voor de boot. Joey Wintjes wint hiermee vijftig procent korting op een hellingbeurt en het schoonspuiten van de woonboot bij Droogdok Groningen ter waarde van € 1.500. Daarnaast ontving zij ook twee vip plaatsen tijdens de optredens op zaterdagavond bij de Hoge der A.

 

De Dankbaarheid is een schitterend woonschip wat gedeeltelijk in de jaren ’70 door een architect is ontworpen. In 2011 is hij aan de buitenkant geheel gerenoveerd. De overige deelnemers van de wedstrijd waren: Courier uit 1893, Vriendschap uit 1908, Dankbaarheid uit 1928, De Vier Gebroeders uit 1893, Deo Annuente uit 1948, Anne Hinne uit 1917, Zetka 32 uit 1906, Jonathan uit 1910 en de Albatros uit begin 1900.
Kijk voor meer informatie en het complete programma van het Grachtenfestijn op www.grachtenfestijn.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: