innovatie

17 okt 2013, 21:09

Lezing in Groningen over sensor toepassingen en Big Data technologie

Ngi-Noord organiseert in samenwerking met Sensor City en Atos een bijeenkomst over sensor toepassingen en Big Data technologie. De provincie Drenthe en de gemeente Assen zijn zeer actief op het gebied van sensortechnologie en hebben hiervoor de stichting Sensor City opgericht.

Door nieuwe gebruiksmogelijkheden en grootschalige toepassing van sensor technologie groeit de omvang van meetgegevens enorm. Big Data technologie helpt om snelle gegevensanalyses mogelijk te maken.

De eerste lezing gaat over de Sensor City projecten. Er wordt een grootschalig stedelijk meetnetwerk gerealiseerd voor de ontwikkeling van verschillende sensortoepassingen. Het is een proeftuin welke uniek is in de wereld, zie verder de website.
De tweede lezing gaat over Big Data technologie. Iedereen heeft het er over, de ontwikkeling wordt gedreven door de belofte van nieuwe inzichten. Maar hoe zit dit nu precies? De presentatie gaat over de technologie, de ervaringen van Atos en het gebruik in de "oude" en "nieuwe" wereld.


Sprekers


Jan Reitsma is directeur van Sensor City en eigenaar van KXA Project Professionals. Daarvoor was hij technisch directeur van LOFAR en programmamanager bij ASTRON, Dutch Space en Fokker Aircraft. Jan studeerde Electrotechniek en Informatietechnologie aan de TU Delft.
Roland Heave is Global Director Big Data bij Atos International. Hij heeft meer dan 20 jaar IT-ervaring en heeft zich gespeciliseerd in Business Intelligence, Data Warehousing en Big Data. Roland heeft zijn ervaring opgedaan bij Cognos en Atos. Hij is een van grondleggers van de BI-matrix en als expert verbonden aan Computable. Roland studeerde Hogere Informatica aan de Hogeschool Eindhoven en Arbeidsverhoudingen en Sociaal Recht aan de TU Eindhoven.

 


De lezing wordt gehouden op dinsdag 12 november bij Atos, Eemsgolaan 5 te Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: