innovatie

13 apr 2016, 16:04

IT Academy Noord-Nederland start opnieuw leergang Strategisch Informatiemanagement

IT Academy  Noord-Nederland start opnieuw leergang Strategisch Informatiemanagement

De IT Academy in Groningen start op 24 mei a.s. voor de tweede keer dit jaar een bijzondere leergang “Strategisch Informatiemanagement”. Deze leergang is ontwikkeld voor (aspirant-) informatiemanagers die de regie stevig in handen willen krijgen in het complexe, en snel veranderende informatielandschap van vandaag de dag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De leergang "Strategisch informatiemanagement" is door de IT Academy Noord-Nederland georganiseerd in samenwerking met de Academy for Information & Management (AI&M) van prof. dr. ir. Rik Maes. De IT Academy is opgericht om de noordelijke ICT-arbeidsmarkt te versterken. Door professionals samen te laten leren ontstaan er tevens hechte netwerken in het Noorden. Om dit voor elkaar te krijgen werken ze samen met verschillende kennisinstellingen.


Roland Hiemstra, programmamanager IT Academy Noord-Nederland, studeerde destijds af bij prof. Rik Maes aan de UvA en is “zeer blij dat het vakgebied in het Noorden middels deze samenwerking wordt uitgebreid”. De IT Academy heeft hiervoor een sterke partner in handen want AI&M heeft meer dan dertig jaar ervaring in het verzorgen van "executive" programma's op het gebied van informatiemanagement en management in een informatiesamenleving.


Het programma bestaat uit acht intensieve collegedagen die in vier blokken van twee dagen gegeven worden. Het eerste blok start 24 mei. Het is de tweede keer dat deze leergang wordt gehouden. Op aanbeveling van de eerste groep is het programma uitgebreid van zes naar acht dagen. Door zo te reageren op wensen van deelnemers wil de IT Academy Noord-Nederland ook haar vraaggestuurde manier van werken benadrukken.


Deelnemers enthousiast


Allard Swart is werkzaam bij de Gemeente Groningen als programmamanager (out)sourcing ICT en voltooide begin 2016 al de leergang Strategisch Informatiemanagement. Volgens hem was de leergang geslaagd om meerdere redenen: ‘In de eerste plaats omdat ik de leergang erg inspirerend vond. Er waren diverse sprekers over uiteenlopende thema’s: van een stedenbouwkundige tot een deskundige op het gebied van 3d printing.’

 

‘De leergang was in de tweede plaats geslaagd omdat ik het verfrissend vind hoe Rik Maes de vaak gescheiden werelden van ratio en emotie, kundes en wetenschappen, kunst, design en architectuur met elkaar in verbinding probeert te brengen.’

Meer informatie:

https://www.itacademy.nl/opleidingen/leergang-informatiemanagement


http://www.itacademy.nl