innovatie

08 aug 2013, 10:10

Groningse start-up Suggestme lanceert persoonlijke citymaps

Wie wel eens een stedentrip maakt weet dat gratis en onpersoonlijke citymaps van hotels snel vergaan en mobiele apps te priegelig zijn om lekker door een stad te navigeren, bovendien kunnen de kosten voor mobiel internet in het buitenland behoorlijk oplopen. De Groningse start-up Suggestme heeft hiervoor sinds deze maand een oplossing. Reizigers ontdekken daar via de site actuele hotspot suggesties en voegen deze aan hun persoonlijke citymap toe, die vervolgens in A3 formaat geprint wordt thuis gestuurd.

De citymap wordt op maat geprint met daarop zowel algemene toeristische herkenningspunten en uitgebreide informatie over de persoonlijk toegevoegde hotspots van de reiziger zelf. Kaartmakers worden bij het uitzoeken van hotspots geholpen door social media. Reizigers zien namelijk actuele hotspot suggesties waar andere reizigers en locals over praten op social media. Voor de leukste suggesties worden bronnen als Facebook, Twitter, Foursquare en Instagram afgestruind.

 

Het bedrijf onderzocht het gebruik van stadskaarten en ondervond dat city-trippers een stadskaart gemiddeld maarliefst 22 keer per dag raadplegen. Daarom is de A3 formaat citymap van speciaal watervast en onscheurbaar materiaal ontwikkelt. Met deze speciaal ontwikkelde kaart hebben reizigers niet meer het probleem dat de kaart uitelkaar valt of verwoest wordt door wind en regen.

 

Een van de eigenaren Henk Jan Bijmolt licht dit toe: ,,De citymap is aan beide zijdes gepersonaliseerd, met aan de ene kant de persoonlijke plattegrond en op de achterzijde uitgebreide informatie zoals het adres en openingstijden van alle hotspots die de reiziger zelf heeft toegevoegd. Het social media element die wij hebben toegevoegd maakt de citymap helemaal van deze tijd. De mix van de zelf gemaakte stadskaart met de actuele online interactie zorgt dat reizigers een echte persoonlijke reis maken waar ze bovendien op de hoogte zijn van
wat er op dat moment in de stad speelt."

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: