innovatie

15 jun 2015, 19:07

Groningse scholieren bereiken energiekostenbesparing op scholen van twintig procent

Groningse scholieren bereiken energiekostenbesparing op scholen van twintig procent

 

Misschien moesten Groningse scholieren zich maar eens gaan bemoeien met energiebesparing in Nederland. Ze hebben er wel kaas van gegeten, want ze wisten een besparing te bereiken van twintig procent en een vermindering van CO2 uitstoot met maar liefst 29 ton

Vrijdag 19 juni wordt  de energiebesparingscampagne Energy Challenges seizoen 2014/2015 feestelijk afgesloten. Bij dit project hebben zo’n 3800 leerlingen van 11 scholen uit de provincie Groningen zeven maanden lang hard gewerkt om hun school en omgeving bewust te maken van energie en energiebesparing.

 

In die periode is een gasbesparing van bijna 20 procent bereikt en is de uitstoot van CO₂ met 29 ton teruggebracht. Tijdens de slotmanifestatie zullen alle schoolteams hun prestaties presenteren zodat duidelijk wordt wie er in de prijzen vallen.

 

Daarbij zullen scholieren ook een energiemarkt inrichten die door Commissaris van de Koning Max van den Berg wordt geopend. Ook Wethouders Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen) en Lea van der Tuin (Gemeente Bellingwedde) zijn aanwezig en zullen zien hoe de toekomst van de duurzame energiehuishouding begint bij de jeugd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: