innovatie

26 sep 2013, 16:04

Groningse ondernemers kunnen mening geven over Fonds Ondernemend Groningen

Groningse ondernemers kunnen digitaal hun mening geven over het Het Fonds Ondernemend Groningen. Dat is een fonds waarmee gezamenlijke activiteiten, evenementen of feestverlichting bekostigd worden, dat drie jaar geleden werd ingesteld.

Groningen heeft sinds 2011 een ondernemersfonds, genaamd Het Fonds. Het Fonds geeft ondernemers de mogelijkheid tot gedeeltelijke financiering bij het realiseren van gezamenlijke initiatieven die bijdragen aan de verdere economische ontwikkeling van de stad Groningen. Denk daarbij aan groenvoorzieningen, bewegwijzering, camerabeveiliging  of promotieactiviteiten van de stad. Alle ondernemers (incl. eigenaren van een niet-woning) leveren een financiële bijdrage aan Het Fonds via de OZB. Bij de start van Het Fonds hebben de initiatiefnemers met elkaar afgesproken om na drie jaren een evaluatie te houden. Het onderzoeksbureau BRO is als onafhankelijk bureau gevraagd om het onderzoek uit te voeren.

 

De mening van ondernemers telt. Daarom worden deze periode ruim 4.500 ondernemers benaderd met het verzoek een enquête in te vullen over hun ervaringen met Het Fonds. Voor de enquête gaat u naar http://www.broplan.nl/OFGG. Door middel van een unieke code kan elke ondernemer slechts één keer een mening geven. Ontbreekt u een unieke code? Neem dan contact op met BRO via telefoonnummer 0411-850 400.

 

De Stichting Het Fonds Groningen en de gemeente Groningen roepen alle ondernemers op gebruik te maken van de evaluatie. Mede op basis van de uitkomsten van deze evaluatie wordt een besluit genomen over de verdere toekomst van Het Fonds vanaf januari 2015.

 

Meer achtergrondinformatie kunt u vinden op  www.hetfondsgroningen.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: