innovatie

02 okt 2013, 21:09

Groene economie groeit flink in Groningen, meldt Kamer van Koophandel

De groene economie in Noord-Nederland is springlevend. In het Noorden is Groningen koploper in deze sector met 136 bedrijven en organisaties, met samen 11.000 banen en bijna 2 miljard omzet. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, uitgevoerd door de organisatie BioBrug.

In opdracht van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland heeft BioBrug de omvang van de groene economie in Noord-Nederland in kaart gebracht. De groei van de groene economy, of biobased economy, biedt kansen voor de ontwikkeling van de Noord-Nederlandse economie. Hierin gaat het over het gebruik van biomassa voor niet-voedsel toepassingen in de farmacie, chemie en energie. Dit biedt perspectief voor het ontstaan van innovatieve bedrijvigheid.

Drenthe staat in het Noorden op een tweede plaats met 105 bedrijven en organisaties die bijna 5.000 banen opleveren en een omzet van bijna 850 miljoen. Als derde gevolgd door Friesland met 51 bedrijven en organisaties waar ruim 10.000 mensen werken en waar ruim 1,7 miljard omzet wordt gedraaid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: