innovatie

03 feb 2014, 10:10

Filmfestival Rotterdam in Groningen zeer goed bezocht

Het  Filmfestival Rotterdam dat tot dit weekend in Groningen werd gehouden, is volgens een woordvoerder zere goed bezocht.

Met de verrassingsfilm We are the best! van Lukas Moodysson werd de achttiende editie van het International Film Festival Rotterdam in Groningen met een vrolijke glimlach afgesloten.

 

Nebraska, de grote winnaar van de UPC publieksprijs van moederfestival IFFR bleek ook al snel publieksfavoriet van de Groninger pocketeditie IFFRiG.  Alleen The Selfish Giant en Ida kwamen daar nog enigszins in de buurt.

 

Buiten mededinging werd Paynes familieroadmovie alleen verslagen door de twee zwijgende filmvoorstellingen met livemuziek in de Der Aa-kerk (Metropolis) en Grand Theatre (7th heaven). Nét buiten de top tien viel de Japanse prettig gestoorde en over the top yakuza thriller The Mole Song van festivalveteraan Miike Takashi.

 

Het IFFR in Groningen telde dit jaar ongeveer 7100 bezoeken. Een iets lager aantal dan vorig jaar (7400). Ook de bezetting was een paar procent lager dan eerder, maar nog altijd was het festival zeer goed bezocht en was een flink aantal voorstellingen (bijna) uitverkocht.

Het definitieve bezoekersaantal wordt in de loop van maandag bekend gemaakt.

Films die na het festival te zien zijn in Groninger Forum zijn onder andere:

Only lovers left alive: vanaf 6 februari
L’inconnu du lac: vanaf 6 februari
Her: vanaf 27 februari
Nebraska: vanaf 27 februari
We are the best!: vanaf 6 maart

De negentiende editie van het festival zal plaatsvinden van woensdag 28 januari t/m zondag 1 februari 2015.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: