innovatie

20 okt 2013, 19:07

Eerste horecabedrijf in Groningen accepteert bitcoins

In Groningen kan voortaan betaald worden met het nieuwe, virtuele betaalmiddel Bitcoins. Dat kan voortaan bij het horecabedrijf EMG Faktors.

Volgens thenextweb.com, een site op het gebied van internationale initiatieven betreffende technologie, nieuws, zakelijk en cultuur, heeft Groningen een wereldprimeur te pakken. Een experiment op initiatief van Rutger van Zuidam, (Bitcoinspecialist) en Chris Garrit, (Nachtburgemeester van Groningen). Waarbij er met Bitcoins, een virtueel betaalmiddel kan worden betaald voor een pilsje, is gelanceerd in de EMG Faktors te Groningen. Het is een primeur dat er bij de EMG Faktors op deze manier betaald kan worden.

 

 

Een nieuw kassasysteem ontwikkeld door NUVOPOS, een Nederlands bedrijf, waardoor er met een smartphone door middel van een QRscanner betaald kan worden met het virtuele geld.

 

 

Hoewel het niet het eerste systeem is waarmee er daadwerkelijk betaald kan worden met Bitcoins, is het wel het eerste systeem dat speciaal ontworpen is voor de horeca met bijpassende gebruiksvriendelijkheid. Men plaats een bestelling en vervolgens wordt er met de smartphone een QR code gescand op een scherm wat op de bar staat. Snel en gemakkelijk dus.

 http://www.youtube.com/watch?v=LiH4SojlOT4


 http://nuvopos.com

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: