innovatie

07 nov 2013, 09:09

Duizenden jongeren verwacht tijdens Open Dag Hanzehogeschool Groningen

Veel jongeren die nu hard bezig zijn met hun eindexamen weten nog niet wat ze volgend jaar willen gaan studeren. Mogelijk helpt een bezoek aan de Open Dag van de Hanzehogeschool Groningen, aanstaande zaterdag.

Hanzehogeschool Groningen houdt zaterdag 9 november een Open Dag voor aspirant-studenten. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt informatie gegeven over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van de studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen.

Wat is er te zien? Een keus uit de vele activiteiten:


• Energie is een van de speerpunten van de Hanzehogeschool. Energietransitie is niet alleen een technisch vraagstuk; het betekent innovatie vanuit bijna elk vakgebied. De workshop Energietransitie voor dummies licht een tipje van de sluier. Daarnaast –vanuit- dezelfde invalshoek- de workshop Bio-energie uit afval: over beestjes, bullshit en betaalde banen. Voor de locatie en exacte aanvangstijden, check de website. 


• Beeldend kunstenaar Erik Groen (Oprichter van Partij voor de Planten en van Greenovations) laat zien hoe je smoothies kunt maken met een blenderfiets. Ook kunnen bezoekers al fietsend een orgel bespelen. Locatie: Zernikeplein 11.


• Voor het Prins Claus Conservatorium en Dansacademie Lucia Marthas  is de Open Dag niet na 16.00 uur afgelopen. Van 19.00 tot 22.00 volgt nog een OPEN HUIS: Muziek & Dans, een bijzondere avond met klassieke muziek, animaties, interactieve workshops, jazz en nog veel meer. Kinderen uit groep 5 en 6 van de Borgmanschool (locatie Warmoesstraat) presenteren hun muziekproject (met als thema Zuid-Amerika) waar ze de afgelopen weken aan hebben gewerkt samen met studenten van de opleiding Docent Muziek. Bovendien wordt er op deze avond ook aandacht besteed aan de op handen zijnde verbouwing van het conservatorium. Om buurtbewoners en andere geïnteresseerden te informeren, geeft de architect een uitgebreide presentatie en is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

Het gedetailleerde programma en de Open Dag Planner staan op:  www.hanze.nl/opendagen

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: