innovatie

08 sep 2013, 10:10

Drukkerij Scholma uit Bedum brengt met nieuwe App bedrukt papier tot leven

Drukkerij Scholma uit Bedum brengt met nieuwe App bedrukt papier tot leven

Drukkerij Scholma uit Bedum heeft een bijzondere app ontwikkeld om er voor te zorgen dat gedrukte bladen extra aantrekkelijk worden. Dankzij deze app wordt het traditionele print-drukwerk gecombineerd met de digitale wereld van vandaag. ‘Primm’ is de naam van deze app. Martin Scholma vertelt er over tijdens een uitleg over zijn bedrijf, een van de genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs

Scholma Druk bestaat al 76 jaar. Een respectabele leeftijd die je alleen kunt bereiken door continu te ‘verjongen’ middels innovaties. “Onze kernactiviteit is nog altijd ‘drukken’. Maar daarnaast zetten we zwaar in op het verbreden van onze dienstverlening en op samenwerking”, aldus directeur  Martin Scholma.

 

Scholma brengt bedrukt papier tot leven

 

In haar nominatierapport geeft de jury een hoog cijfer voor de strategische visie van Scholma. “We zijn continu op zoek naar meerwaarde voor onze klanten”, legt directeur Martin Scholma uit. Dat heeft zich onder andere vertaald in de ontwikkeling van een eigen app (Primm), die drukwerk direct verbindt aan digitale mogelijkheden. Denk aan een blad, brochure of folder, waarin foto's, logo's of pagina's door de app op de smartphone of tablet worden herkend. Scholma: “Bedrukt papier komt tot leven. In plaats van volgend, krijgt het een leidende rol binnen de keten.”

 

Toekomst


De drukker uit Bedum hecht groot belang aan samenwerking in de keten. “Oók met regionale drukkers”, benadrukt Scholma. “Het drukt immers de kosten en werkt als een katalysator. Een voorbeeld waartoe samenwerking kan leiden, is ons Dopp-systeem: vanuit één bron kunnen uitgevers, reclamebureaus, redacties, evenementen, enzovoort, meerdere publicatievormen realiseren. Zowel in druk als digitaal.”

 

Het is een understatement dat Scholma zich op de toekomst richt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: