innovatie

08 jul 2002, 00:12

Ben Woldring doet internetzaken met De Telegraaf

El Cheapo, de koopsite van De Telegraaf, is een samenwerking begonnen met met het Groningse Bencom. Het gaat om een prijsvergelijkingssite op elcheapo.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

''Consumenten hebben hiermee een eenvoudige en overzichtelijke ingang voor het berekenen en besparen van internetkosten en kunnen zich direct online aanmelden voor de meest geschikte provider'', aldus Bencom.
El Cheapo verwacht veel van de samenwerking met de Groningers. Gertjan van Wijk, de manager Elcheapo.nl: “Wij zijn blij dat Bencom, de expert op telecom- en internetgebied, deze samenwerking met ons aangaat. Wij hopen dat daardoor nog meer mensen gebruik maken van ons product en het gemak ontdekken van online prijsvergelijken.”
Sinds de invoering van de 06760-inbelnummers kunnen internetproviders hun eigen inbeltarieven bepalen. ''Daardoor is een een wirwar van tarieven ontstaan'', aldus Ben Woldring. ''Vele gratis providers hebben inmiddels hun tarieven flink verhoogd, het werd dus hoog tijd voor een goede vergelijking van de kosten. Aangezien we al sinds jaar en dag de beltarieven van de vele telco’s vergelijken op Bellen.com, was het een zeer voor de hand liggende stap om ook de internet inbelkosten te gaan vergelijken op onze provider vergelijkingssite Internetten.nl''.
''Door de samenwerking met Elcheapo.nl verbreden we ons bereik en kunnen nog meer mensen hun voordeel doen met onze vergelijkingstools. Bovendien is Elcheapo.nl de enige vergelijkingssite in Nederland die een duidelijke band heeft met offline media, namelijk de rubriek ‘Over Geld’ in de zaterdagkrant van De Telegraaf.”