innovatie

28 sep 2013, 10:10

Alfa-collega Groninge start met Albert Heijn speciale opleiding Verkoopspecialist

Het Alfa-college in Groningen start in samenwerking met Albert Heijn en Prima Personeel in oktober een speciale BBL-opleiding Verkoopspecialist, waarin de medewerkers van Albert Heijn worden opgeleid tot verkoopspecialist.

“Het is de bedoeling het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen .Door de samenwerking met Albert Heijn en Prima Personeel  zijn wij in staat om onze leerlingen nog beter praktijkgericht onderwijs aan te bieden” zegt Jan Hendrik Koster, opleidingsmanager Detailhandel van het Alfa-college.

 

Werving en plaatsing van de deelnemers voor de AH-klas.

 

Bij de werving en selectie werken alle partijen nauw samen. Na een zorgvuldige intakeprocedure worden de leerlingen in de opleiding geplaatst.
“Door de goede samenwerking met betrokken partijen zijn wij in staat om zorgvuldig de deelnemers te werven en te selecteren” zegt Bas Kingma, commercieel manager Prima Personeel

 

Toekomstperspectief deelnemers


De opleiding leidt de deelnemers op tot verkoopspecialist niveau 3, waarna ze kunnen doorstromen naar Filiaalmanager niveau 4. Dit is een goede basis voor een uitdagende baan bij de Albert Heijn.


Naast het reguliere onderwijsprogramma worden er door Albert Heijn gastcolleges en locatiebezoeken georganiseerd.


“Het is plezierig en uitdagend om betrokken te worden bij de invulling van het lesprogramma” zegt Fokko Kip, franchisenemer Albert Heijn

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: