innovatie

27 aug 2013, 09:09

4 Mijl Groningen gaat unieke samenwerking aangegaan met VitalinQ en Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN)

Gezond leven is één van de belangrijkste thema’s van de 21e eeuw. De organisatie van de 4 Mijl van Groningen wil bewegen en gezondheid onder haar deelnemers stimuleren. Voeding, beweging en bewustwording zijn de drie pijlers voor een gezond en goed leven en ouder worden, oftewel Healthy Ageing. Daarom is de 4 Mijl een unieke samenwerking aangegaan met VitalinQ en Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN).

VitalinQ is een online Health Assistent die deskundige adviezen geeft op het gebied van voeding, beweging en bewustwording over de leefstijl in relatie tot de eigen gezondheid. Op basis van persoonlijke gegevens, de persoonlijke actuele gezondheidssituatie, persoonlijke wensen en culturele achtergrond maakt VitalinQ het thema gezondheid voor iedereen toegankelijk. Via deze unieke samenwerking krijgen deelnemers van de 4 Mijl de kans om kennis te maken met hun eigen Personal Health Assistant om zodoende nog meer bij te dragen aan hun eigen gezondheid. Inschrijven voor een Personal Health Assistant is mogelijk vanaf 26 augustus via de portal 4mijl.vitalinq.nl.

4 Mijl van Groningen


In de afgelopen jaren is het grootste loopevenement van Noord-Nederland uitgegroeid tot een volksfeest voor de stad Groningen en ver daar buiten. De 4 Mijl vindt altijd plaats op de tweede zondag in oktober. In 2013 is dat op zondag 13 oktober. De charme van het evenement is de mix van een Bedrijvenloop, Wedstrijdloop, Recreanten- en Jeugdloop. Dit jaar nemen er 21.000 lopers deel. Alle deelnemers worden benaderd en gemotiveerd tot deelname aan VitalinQ, waarbij de eerste twee weken gratis zijn. Daarna is het mogelijk dat deelnemers zich aanmelden voor een abonnement voor €3,85 per maand of € 39,90 per jaar.

VitalinQ


VitalinQ biedt een platform waarbij het individu zelf de regie voert over de eigen gezondheid. VitalinQ is een uniek portaal waarin elke gebruiker, via een eigen profiel en sociale omgeving, individuele doelen en wensen formuleert. Om vervolgens op een laagdrempelige manier, aan de hand van een helder stappenplan, op weg te worden geholpen naar een gezonde leefstijl. VitalinQ informeert elke gebruiker optimaal, rekening houdend met de eigen voorkeuren en keuzes. Vanuit het medische deel doet VitalinQ gevalideerd uitspraken op het gebied van voeding, beweging en bewustwording, die helpen de gezondheid te verbeteren. VitalinQ heeft een wetenschappelijke basis en participeert in meerdere EU-onderzoeken op het gebied van voeding en gezondheid.

HANNN


Het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) is drie jaar geleden opgezet om de verbinding tussen kennisinstellingen, opleidingen, overheden en bedrijven te stimuleren om de uitwisseling van kennis op het terrein van ziekte en gezondheid te intensiveren. Daarmee wordt zowel gezocht naar nieuwe combinaties en innovaties om economische activiteit te stimuleren, als nieuwe mogelijkheden voor duurzame uitvoering van maatschappelijke trajecten gerelateerd aan Healthy Ageing. Inmiddels werken zo’n 170 bedrijven en organisaties in diverse clusters met elkaar samen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: