wonen-in-groningen

28 nov 2019, 13:01

Op huizenjacht? Deze stappen kun je ondernemen om jouw droomhuis te vinden

Op huizenjacht? Deze stappen kun je ondernemen om jouw droomhuis te vinden

Je bent van plan om een huis te kopen, dat is een leuke maar ook een spannende stap. Je wilt natuurlijk wel dat je een woning krijgt die goed bij je past. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om je droomhuis te vinden, je moet namelijk wel goed geïnformeerd zijn. Via een online kadasterkaart kun je allerlei informatie krijgen over een woning, verder zijn er nog wat dingen die je kunt doen. We geven je een aantal tips zodat je binnen de kortste keren ook je droomhuis hebt gevonden.

Bereken je maximale hypotheek

Voordat je allerlei woningen gaat bekijken is het slim om met een hypotheekadviseur te gaan praten. Hij kan je precies vertellen welk bedrag je mag lenen. Het zou namelijk vervelend zijn als je net een fantastische woning hebt gevonden maar je de hypotheek niet rond krijgt. Zorg ervoor dat je dit als eerste doet zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Zet je wensen op een rijtje

Als je weet in welke prijs catagorie je kunt gaan kijken is het slim om je wensen op een rijtje te zetten. Wil je graag een woonkeuken, 4 slaapkamers, een grote tuin? Zet je wensen op volgorde van heel belangrijk naar minder belangrijk zodat je duidelijk hebt waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van een nieuwe woning. Dit zal je zoektocht een stuk makkelijker maken.

Kies voor een aankoopmakelaar

De meeste mensen nemen alleen een makelaar als zij hun woning willen verkopen. Toch kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Bijvoorbeeld als je hele specifieke eisen hebt en al voor een lange tijd aan het kijken bent naar woningen kan een aankoopmakelaar je helpen. De kans is daarnaast ook groot dat hij je kan helpen om de vraagprijs een stukje naar beneden te krijgen. 

Beslis niet te snel

Een woning kopen is een grote beslissing. Hier moet je dus goed over nadenken en niks overhaast beslissen. Het zou zonde zijn als je later spijt krijgt van de aankoop. Zorg er daarom voor dat je veel woningen hebt bekeken zodat je weet wat er allemaal te krijgen is en je niks mist. Ook al ben je tevreden kan het slim zijn om toch nog even verder te kijken, misschien vind je wel een woning die nog beter op je wensen aansluit.