trip-in-beeld

04 jun 2019, 14:02

Zeg je Groningen, zeg je Eurosonic Noorderslag

Zeg je Groningen, zeg je Eurosonic Noorderslag

Het is voorjaar en het weer wordt beter. Dit betekent in Nederland onder andere dat de festivals weer in aantocht zijn. Meestal denken we dan direct aan steden als Amsterdam en Rotterdam met hysterisch, grote festivals, maar ook Groningen heeft van alles. Met als hoogtepunt Noorderslag. Eurosonic Noorderslag is het non-profit festival waarvoor Nederland naar Grun toogt. Behalve uit Nederland, komen bezoekers van Noorderslag ook van over de grens. De vraag is: hoe komen zij in Groningen?

Eindhoven of Amsterdam

Als je bestemming Groningen is, zijn beide Nederlandse airports niet echt praktisch. Zowel vanuit Eindhoven als Amsterdam moet worden gereisd en ideaal is anders. Wat weleens wordt vergeten, is dat Groningen Eelde Airport heeft. Het is fijn compact en faciliteert vele internationale vluchten, dus vertel je vrienden maar dat ze zonder problemen naar de Hanzestadt kunnen vliegen. Dan is het nog een kwestie van geduld tijdens de bus-of treinreis naar de stad, maar je bent er! Voordeel is dat er geen drukke treinen bij komen kijken, denk aan een reis vanuit Amsterdam.

 

Hoe fijn om uitgerust te kunnen beginnen aan 4 dagen Eurosonic. Het bijzondere aan Noorderslag is, dat er naast een brede, bonte line-up, overdag conferenties worden gehouden. Vergis je niet hoor, het festival wordt jaarlijks bezocht door 40.000 mensen! Zo zie je maar weer dat Groningen wel weet wat de stad beweegt.

 

De Hanzestadt is veelzijdig, met verschillend aanbod voor ieder wat wils. Wat is nu een betere vakantiebestemming in het voorjaar, dan een festival. Er is dus niets meer wat buitenlandse festivalgangers tegenhoudt.

 

Je hebt rechten tijdens je vliegreis

Belangrijk punt, mocht je zelf voor een festival naar het buitenland vliegen, of krijg je vrienden op bezoek die met het vliegtuig reizen. Wees geïnformeerd over je rechten als vliegtuigpassagier. Hierin maakt het natuurlijk niets uit op welk vliegveld je terecht komt. Mocht je ineens te maken krijgen met vertraging op de heen-of terugreis, trek aan de bel.

 

Sta je vol Noorderslag-adrenaline op je vliegtuig te wachten en is je vlucht geannuleerd? Dan heb je recht op compensatie. In geval van overboeking trouwens ook. AirHelp is de naam van de organisatie waar die hulp en compensatie vandaan komt. Zij kijken verder dan de luchtvaartmaatschappij doet. Biedt je luchtvaartmaatschappij graag hulp in de vorm van vouchers? Jij staat geprogrammeerd op 4 dagen festival, en wil gewoon je centen terug. Logisch, voor niets gaat de zon op.

 

Over Groningen Eelde Airport

Overigens is er heus wat gekibbel gaande rond Groningen Eelde Airport. Waar Eindhoven en Den Haag onder de zorg van Schiphol vallen en dus ook regelmatig financiële injecties krijgen, krijgt Groningen dit niet. Het airport doet het goed, maar doet ook graag mee met de grote jongens. Zij krijgen er steeds meer bestemmingen bij en bieden hun reizigers graag de best mogelijke reiservaring. Dat streven deel passagiers organisatie AirHelp ook, dus laat die heerlijke zomer vooral niet verpesten door zaken die je uit handen kunt geven. Dan kun jij heerlijk van 4 dagen muziek genieten.