sporten-in-groningen

15 feb 2018, 16:04

Schrijf je in voor de 17e editie Nacht van Groningen op 17 maart

Schrijf je in voor de 17e editie Nacht van Groningen op 17 maart

Op zaterdagavond 17 maart vindt de Nacht van Groningen voor 17e keer plaats. Het jaarlijkse loopevenement in de binnenstad van Groningen is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. Vandaag is het exact 100 dagen voor De Nacht van Groningen en de inschrijving is nu geopend. Vorige editie waren diverse afstanden voortijdig uitverkocht, de organisatie raadt dan ook aan tijdig in te schrijven.

Sfeer en entertainment
Door de Nacht van Groningen vroeg op de loopkalender te plaatsen doet het evenement haar naam echt eer aan, iedereen loopt zijn afstand in het donker. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek, een goede motivatie voor de deelnemers en leuk voor toeschouwers die naar het evenement komen. Daarnaast worden deelnemers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken.

De Nacht van Groningen is meer dan alleen hardlopen, tijdens het evenement is de Ossenmarkt dé plek waar je moet zijn voor gezelligheid, sport en entertainment samen met vrienden, kennissen en familie.

Programma
Start en finish zijn voorzien op de Ossenmarkt. Het parcours voert deels door de sfeervolle de binnenstad van Groningen en deels door het Noorderplantsoen. Om te zorgen dat het niet te druk op het parcours wordt, is er dit jaar om 20.00 uur een aparte 5 km loop. Nadat deze afstand is geweest, starten om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 km) en 10 Engelse Mijl (16,1 km). Tot slot klinkt het startschot voor de 10 km om 21.15 uur. Tot 23.40 uur kunnen deelnemers finishen en na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Goede doel
Dit jaar is de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) opnieuw als goede doel verbonden aan de Nacht van Groningen. Afgelopen editie werd een bedrag van € 2882,50 opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen taaislijmziekte, zoals CF ook wel wordt genoemd, te financieren. Voor dit jaar is het streven om nog meer geld bijeen te brengen, want een definitieve oplossing voor CF komt steeds dichterbij, maar onderzoek blijft nodig! Ook zullen diverse CF patiënten en hun familie en vrienden zelf meelopen tijdens één van de afstanden op zaterdag 17 maart.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nachtvangroningen.nl en volg de Nacht van Groningen ook op Facebook en Twitter.