sporten-in-groningen

04 jul 2018, 14:02

Run door Hogeland: de Bafloop

Run door Hogeland: de Bafloop

Loopt u hard? Wilt u een recreatie of wedstrijdloop van 5 of 10 km lopen, kom dan op 14 juli naar Baflo voor de Coop Bafloop. Afhankelijk van de afstand loopt u een ronde van 5 km. De Bafloop vindt dit jaar voor de derde keer plaats en is misschien wel de mooiste looproute door het Hoogeland. Vorig jaar mochten we zo’n 200 lopers verwelkomen. Dit jaar hopen we op ten minste 300 lopers.

Bafloop

De Bafloop wordt georganiseerd door Stichting Bruisend Baflo in samenwerking met loopcircuit Noord Nederland. De route gaat door de dorpen Baflo, Rasquert en tussen de weilanden en koeien door, die de lopers met veel enthousiast geloei aanmoedigen. Voor kinderen tot 13 jaar is er de kidsrun. Deze run is 2,5 km waarbij de kinderen 2 keer een rondje van ruim een km lopen en gaat door Baflo.

 

Ter voorbereiding op de kidsrun en de  Bafloop hebben we een loopclinic georganiseerd waaraan een groot aantal  kinderen van 6 tot 13 jaar meedoen en een groep volwassenen. Onder begeleiding van Magriet Taselaar van Kameleon loopbegeleiding uit Uithuizen. Met de clinic doen we allerlei oefeningen om de Bafloop te kunnen lopen en conditie op te bouwen. Iedereen is erg enthousiast en gaat vol zelfvertrouwen aan de kidsrun en Bafloop beginnen.

 

De start van de kidsrun is om 13.00 uur bij café Beuving. De inschrijving is vanaf 12.30 uur aan de start en is gratis. De Bafloop start om 14.00 uur bij café Beuving. De inschrijving aan de start is vanaf 12.30 uur.

De voorinschrijving is al geopend. Ga naar www.inschrijven.nl en geef u op voor de Coop Bafloop. De kosten zijn bij voorinschrijving € 8,00 en aan de start € 9,00.