meerstad-in-beeld

22 nov 2018, 22:10

Heel veel belangstelling voor Groenewei en De Zeilen in Meerstad

Heel veel belangstelling voor Groenewei en De Zeilen in Meerstad

De nieuwe wijken Groenewei en De Zeilen konden tijdens de (ver)nieuwbouw XL woonbeurs op veel belangstelling rekenen. Afgelopen weekend ontving Bureau Meerstad honderden geïnteresseerde bezoekers in de stand. 

"Het tempo in Meerstad zit er goed in. Dat is ook nodig, want Groningen staat voor een flinke bouwopgave", gaf wethouder Roeland van der Schaaf aan in zijn openingsspeech van de woonbeurs. In de eerste wijk van Meerstad, Meeroevers zijn bijna alle ruim 500 woningen gebouwd en bewoond. De tweede wijk Tersluis is volop in aanbouw. Hier is van de geplande 380 woningen ongeveer de helft verkocht en een groot aantal in optie. Met de ontwikkeling van de wijk Groenewei, waar 340 woningen komen, en de eerste fase van De Zeilen met 150 woningen, zorgt Meerstad ervoor dat het woningaanbod op peil blijft.  

​​​​​​​In Meerstad is voor iedereen plek

Het brede aanbod van woningen in Meerstad valt in de smaak. “Fijn wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn” aldus van der Schaaf. In Meerstad is voor iedereen plek, of het nu gaat om een rijwoning of een eilandvilla. Tijdens de nieuwbouwbeurs waren de vrije kavels in trek, maar was  ook veel vraag naar levensbestendig wonen. Hier speelt Meerstad op in met bijvoorbeeld bungalows, patiowoningen en appartementen in Groenewei. 

Meerstad in het klein

De vernieuwde maquette was de grote publiekstrekker. Daarop zijn de ontwikkeling van Meerstad en de nieuwe wijken goed zichtbaar. De maquette staat inmiddels weer in het verkoop- en informatiecentrum in Meerstad. Dus ben je geïnteresseerd om de nieuwste ontwikkelingen in het kleinste detail te zien dan is een bezoekje aan het informatie-en verkoopcentrum Meerstad zeker de moeite waard.