groningen-in-beeld

28 apr 2018, 09:09

In Beeld: Nog een keer nagenieten van Koningsdag!

In Beeld: Nog een keer nagenieten van Koningsdag!

Groningen heeft zich vrijdag flink op de kaart gezet. Koningsdag werd een prachtig feest. De GIC was de hele dag aanwezig en maakte een aantal korte videoreportages en interviews. In dit artikel kunt u nog eenmaal via een aantal video’s bekijken hoe Prins Constantijn, Ronald Koeman, Olcay Gulsen, burgemeester Den Oudsten, kinderburgemeesters Javano en Rosalie, CdK Rene Paas en vele toeschouwers terugkijken op Koningsdag.

Het is Koningsdag! De GIC neemt de lezers een beetje mee achter de schermen. Zo zijn er vele tientallen persvertegenwoordigers neergestreken in #Groningen. Ze werden ontvangen met een ontbijtje in La Place en kregen nog een laatste briefing. Daarna werd iedereen naar de persvakken gebracht om nog een paar uurtjes te wachten op het uiteindelijke bezoek.

Een klein kijkje achter de schermen in de vroege ochtend

Terwijl het langzaamaan een beetje vol begint te lopen bij het Prinsenhof, vragen we een voetbalmama wat haar op die plek brengt.

Voetbalmama wacht op Koninklijke familie

En ook Kinderburgemeesters Javano Rosalie zijn gearriveerd! Zij mogen de Koninklijke familie officieel ontvangen!

Javano en Rosalie mogen de Koning ontvangen

Met nog een klein half uurtje te gaan, spreken we burgemeester Den Oudsten. De stad is er helemaal klaar voor!

Groningen is klaar voor Koningsdag

Wat een spektakel in Groningen! De Koninklijke familie is gearriveerd. En wat zien ze er prachtig uit. We spraken met bondscoach Ronald Koeman en modekoningin Olcay Gulsen. Zij is helemaal verliefd op Koningin Máxima en vertelt ook wat over de kleding van de prinsesjes en de Koning Willem-Alexander.

Olcay Gulsen en Ronald Koemen blikken terug op eerste deel Koningsdag

Op de Vismarkt staan Oranjefans al uren te wachten op de Koning en z'n familie. Maar iedereen kijkt er naar uit.

Oranjefans wachten op de Koning!

En met een fantastisch concert van het Noordpool Orkest, Arnold Veeman en Diggy Dex komt er een einde aan een prachtig bezoek op Koningsdag aan Groningen. We spraken met Prins Constantijn en vroegen een aantal bezoekers wat ze er van vonden! En de Koning? Die zei natuurlijk dat er niets boven Groningen gaat.

Prins Constantijn geniet van Groningen

Ook De CdK René Paas is blij na Koningsdag. “Deze Koningsdag was zo mooi als je ‘m zou willen hebben!”

CdK René Paas blikt tevreden terug op Koningsdag