evenementen-in-beeld

06 jun 2019, 09:09

Verhalen uit de wijk in Stadsschouwburg tijdens De Wijk De Wereld

Verhalen uit de wijk in Stadsschouwburg tijdens De Wijk De Wereld

Vorig jaar vond de eerste en volledig uitverkochte editie van De Wijk De Wereld plaats en namen bewoners van Selwerd en Paddepoel de Stadsschouwburg over. In juni wordt het theater een week lang het huis van de wijkbewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte.

Ga mee op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en maak kennis met de verhalen de bewoners. In de voorstelling zie je hoe de bewoners met de theatermakers hun wijk gaan verbeelden – in toneel, dans, muziek en eierballen.

Bijzondere route door het gebouw

Ontdek het op 13, 14 of 15 juni in de Stadsschouwburg. Ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot het decor van de verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en mede-stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten: Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit.

De voorstelling is te zien op 13, 14 en 15 juni.