evenementen-in-beeld

09 nov 2018, 11:11

Topkorpsen naar Taptoe Groningen in MartiniPlaza

Topkorpsen naar Taptoe Groningen in MartiniPlaza

De organisatie heeft acht topkorpsen gestrikt voor de 28eeditie van Taptoe Groningen. MartiniPlaza staat zaterdagavond bol van de muziek en show. Absolute blikvangers zijn meervoudig WMC-kampioen K&G Leiden, publiekslieveling Advendo Sneek en Takostu Stiens, de huidige wereldkampioen Marsparade. 

Taptoe Groningen is elk jaar met zo’n 3.000 toeschouwers een van de grootste burgertaptoes van Nederland. Het evenement werd zelfs al eens verkozen tot beste Taptoe van Nederland. De organisatie probeert de naam hoog te houden door elk jaar een flink aantal topkorpsen naar Groningen te halen. 

Dit jaar wordt de opening verzorgd door Malletband Koningin Wilhelmina uit Delfzijl. Zij werden al elf keer Nederlands Kampioen in de hoogste divisie. Daarna treden onder andere de Van Limburg Stirum Band uit Wezep, Exempel Empel, de junioren van DVS Katwijk en Excelsior Renkum op. 

Het publiek kan ook genieten van powerhouse K&G Leiden, altijd een van de favorieten in Groningen. Ze brengen hun show A Night at the Opera, waarmee ze op het laatste WMC hoge ogen gooiden. De zwart-witte machine van Advendo Sneek is ook al veel vaker in Groningen te zien geweest. Ook Takostu Stiens gaat voor een flink applaus met hun flitsende show. 

De Taptoe begint zaterdag om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via de website van de Taptoe of ’s avonds aan de kassa.