evenementen-in-beeld

16 mei 2019, 10:10

Graspop Festival haalt absolute headliner naar Baflo

Graspop Festival haalt absolute headliner naar Baflo

Zaterdagavond 18 mei vormt de climax van een evenementenreeks in Baflo: Graspop Festival. Twee tenten, één buitenpodium, foodtrucks en een prachtig binnenterrein gaan de locatie vormen van het hele gebeuren. Het festival biedt het publiek deze editie dus opnieuw drie verschillende podia waarbij één podium gereserveerd is voor DJ’s, dance en rap.

Niemand minder dan Waylon komt deze editie naar Baflo! Onder de naam “Waylon with full band” zal hij de absolute headliner vormen. Met deze artiest van formaat is opnieuw een behoorlijke sprong genomen. Zijn muziekstijl past heel mooi in het toch al breed geprogrammeerde festival en is absoluut niet in één muzikale hoek te plaatsen. Waylon zal voor zijn optreden een volledige live band meenemen. Dat is een grote meerwaarde waardoor het muzikaal gezien een nog interessantere avond gaat worden.  Waylon staat bekend om zijn diversiteit en heeft sinds zijn eerste grote hit “Wicked Ways” de beheersing van veel genres laten zien. Hij heeft het talent om zowel de “kleine” en gevoelige nummers prachtig te brengen als ook de kracht om stevig uit te kunnen pakken en daarmee zijn publiek als geen ander te vermaken.

 

Zijn roots liggen in de countrymuziek en rond 2001 woonde en speelde hij in de Verenigde Staten en speelde daar samen met country legende Waylon Jennings. Veel mensen zullen Waylon echter kennen van de periode bij “The Common Linnets”, waarin hij samen met Ilse de Lange optrad. Vorig jaar stond hij met zijn nummer “Outlaw in ‘em” alleen op het podium tijdens het Eurovisiesongfestival. Momenteel is hij veel in de media te vinden en als coach betrokken bij het SBS6 programma “The Voice of Holland”, waarin hij nieuw talent naar een hoger niveau helpt. Graspop kan zich opmaken voor een fantastisch optreden waarin zeker uitstapjes richting Soul, Funk, Country, Blues en Rock and Roll worden gemaakt.

 

De afgelopen periode zijn de andere artiesten voor Graspop ook al bekend gemaakt. Zo zal onder andere de band NAVARONE deel uitmaken van de line-up van het festival. Deze band was dit jaar deelnemer aan “The Voice of Holland” en wist daar de finale te bereiken. Hun shows zijn in het hele land binnen enkele dagen uitverkocht, een mooie kans om ze dicht bij huis te kunnen zien!

 

Voor de liefhebbers van the Doors is een ontzettend goede tribute band geboekt. The Doors in Concert speelt exact zoals de band destijds deed. Het geluid, de looks, het materiaal en de energie brengen je terug naar de sixties!

 

Een andere upcoming naam is Kita Menari, deze jonge heren speelden al in De Wereld Draait Door en in Paradiso Amsterdam. Kita Menari is een Nederlandse indieband met een Maleisische naam die vrij vertaald ‘We dansen’ betekent. Prima gekozen, want dansen is wat je wilt doen zodra je een van hun nummers hoort. Frontman Micha de Jonge laat zich inspireren door Passion Pit, Phoenix en Empire of the Sun, maar ook door Two Door Cinema Club en dat klinkt zeker door in hun vrolijke muziek.

 

Uitsmijter van de avond wordt de band Daredevils, we zijn er zeker van dat iedereen hier nog even lekker kan dansen. Ze spelen alleen maar bekende nummers die in, door- en over elkaar worden gespeeld. Dat gaat van nederlandstalig zo maar over in AC-DC…..  Een prachtige feestelijke afsluiting.

De programmering van de Lick-it Dance Stage staat dit jaar opnieuw als een huis. Absolute headliner is Beats by Esko. Esko komt van ver: vroeger hing hij dagenlang rond op straat en bracht hij jaren door in een gesloten inrichting. Nu is hij een van de grootste hiphopproducers van Nederland met hits als Ride or Die (Josylvio), Westside (Josylvio) en Cocaina (Kempi & The Blockparty). Naast Esko zullen ook Nafthaly Ramona, Slam!, Bende van Ellende en Fernandez het podium betreden. Bij dit podium kunnen de fans zich klaar maken voor een verassende avond!

 

Meer informatie is te vinden op de website en via social media. De kaartverkoop verloopt heel goed, er echter zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Kaarten kosten in de voorverkoop € 20,- en aan de kassa € 25,-

 

Voorverkoop van online tickets via de website: graspop-festival.nl 

Fysieke kaarten zijn verkrijgbaar bij:
 
Eetcafé Beuving - Baflo
Kapsalon Martinique - Baflo
COOP - Baflo
Plato - Groningen
Primera - Bedum
Primera - Uithuizen
SPAR - Warffum
Bakkerij Peters - Leens
Van der Meulen – Eenrum
Sporthuis - Winsum

 

(c) Foto door Persfoto