bedrijf-in-beeld

27 sep 2019, 16:04

Last van ongedierte rondom je woning: dit kun je ertegen doen!

Last van ongedierte rondom je woning: dit kun je ertegen doen!

Heb je momenteel last van ongedierte binnen of rondom je woning? In dat geval is het verstandig om tijdig met de bestrijding van het ongedierte te beginnen. Des te langer het ongedierte in leven blijft, des te groter wordt de kans op een serieuze ongedierteplaag. Wist je bijvoorbeeld dat een paar muizen en ratten razendsnel uitgroeien tot een ware kolonie? De hoge voortplantingssnelheid van dit ongedierte maakt het voorkomen van een muizenplaag soms behoorlijk lastig. Dat geldt ook voor ongedierte bestrijden in het algemeen. Welke bestrijdingsmiddelen zijn het meest effectief in de strijd tegen ongedierte? En: hoe voorkom je de aanwezigheid van ongedierte?

Maak je woning zo onaantrekkelijk mogelijk

Om de kans op ongedierte binnen of rondom je woning te verkleinen, is het belangrijk om deze zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door oude stukken hout weg te halen. Het vormt de perfecte plek voor houtworm, voor muizen en ander ongedierte. Eenmaal rondom je woning, is de kans groot dat het ongedierte ook naar binnen probeert te trekken. Hier is het in de winter lekker warm en valt daarbij meer voedsel te halen. Wist je dat muizen al voldoende hebben aan een paar broodkruimels?

Tip: berg etenswaren altijd op in plastic doosjes en zorg dat broodkruimels in de prullenbak belanden. Ook wanneer je buiten hebt gegeten in de zomer!

 

Dicht kieren en gaten in je muren

Rondom Heerenveen zijn ontzettend veel landerijen te vinden. Dit betekent dat het aantal muizen en ratten hier relatief groot is. Je doet er verstandig aan om gaten en kieren in de muren van je woning af te dichten. Deze kieren zijn vaak breed genoeg voor de kleine veldmuis, om bij je woning naar binnen te glippen. Het afdichten van deze kieren doe je onder meer door gebruik te maken van kleine roosters. Een bouwbedrijf kan je hierover adviseren.

Schakel professionele hulp in bij ongedierte

Verklein de kans op overlast als gevolg van ongedierte, door tijdig professionele hulp in te schakelen. Ongediertebestrijders beschikken over de kennis en ervaring om het ongedierte in een vroeg stadium aan te pakken. De kans op een serieuze ongedierteplaag neemt hiermee af. Ook doe je er verstandig aan om preventieve maatregelen te nemen. Denk aan het plaatsen van lokdoosjes tegen mieren, zilvervisjes, enzovoorts. In de tuin zelf zou je mollenklemmen kunnen plaatsen. Pas op met het gebruik van muizenvallen! Mogelijk bezeren andere dieren zich hieraan.