bedrijf-in-beeld

29 mei 2019, 09:09

Koekenbakkampioen Bakkerij Olinga zoekt afnemers ‘lekkerste koek van het land’

Koekenbakkampioen Bakkerij Olinga zoekt afnemers ‘lekkerste koek van het land’

Het zijn misschien wel de lekkerste gember-, krenten-, sukade- en fladderakkoeken van het land: de koeken van bakkerij Olinga uit Bierum, de nog altijd onbetwiste koekenbakkampioen van Nederland. De Groningse bakkerij werd in 1993 en 2000 Nederlands kampioen koekenbakken, en ook bij regionale wedstrijden ging Olinga er meerdere malen met de eerste prijs vandoor. De bakkerij zoekt nu afnemers: welke bedrijven willen de bekroonde koeken in hun assortiment opnemen?

Bakkerij Olinga is een 165 jaar oud familiebedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. En dat blijkt: zowel in 1993 als in 2000 werd de Groningse bakkerij Nederlands kampioen koekbakken. Deze koekbakwedstrijd werd voor het laatst in 2000 gehouden, waardoor de bakkerij de titel nog altijd op zijn naam heeft staan.

Aan wedstrijden koekenbakken doet de bakkerij uit Bierum al jaren niet meer meer, maar kampioenskoeken worden er in het Groningse dorpje nog altijd gemaakt. Vooral de fladderakkoek - een eigen ontwikkelde koek – is populair, maar ook de vele andere soorten koek gaan als warme broodjes over de toonbank en worden meerdere keren per week vers gebakken.

Hierdoor kan het bedrijf altijd heerlijke verse koek leveren. Dan gaat het Fladderak,- Groninger,- sukade, en gemberkoek, maar ook krenten-, noten-, ontbijt-, oude wijvenkoek en verschillende soorten reepkoek.   

De bakkerij is op zoek naar bedrijven die hun bekroonde koek in hun assortiment willen opnemen.

Voor vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen met Bakkerij Olinga via de mail. bakkerijolinga@gmail.com of telefoon 0596-591318.