bedrijf-in-beeld

18 jun 2019, 15:03

Een huis kopen als starter?

Een huis kopen als starter?

Starters hebben vaak de gedachte dat het met een startsalaris lastig is om tot een hypotheek te komen voor hun eerste huis. Dit is echter wel mogelijk om als starter te realiseren, doordat er verschillende financieringsmogelijkheden zijn voor het kopen van een eerste huis. Deze mogelijkheden kunnen samen met een hypotheekadviseur worden besproken. Op die manier kunnen starters ondanks het startsalaris van een kamer, studio of huurwoning eindelijk naar hun eerste echte huis. 

Starterslening

Het is als starter mogelijk om een Starterslening aan te vragen. Een Starterslening zorgt ervoor dat starters naast de normale hypotheek een aanvullende lening kunnen ontvangen. Deze lening moet dan, net zoals de normale hypotheek, worden terugbetaald. Een Starterslening biedt de mogelijkheid om het bedrag tussen de koopprijs van het huis en de maximale hypotheek te betalen, waardoor de starter toch het huis kan aanschaffen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden voor een Starterslening. Ook is een starterslening niet in iedere woonplaats mogelijk, doordat niet iedere gemeente het aanbiedt. Hier moet dus goed op gelet worden bij het aanvragen van een Starterslening. Op de website van de SVn is een overzicht te vinden van alle gemeentes die een Starterslening aanbieden. 

Schenking

Mocht het niet lukken om een Starterslening te ontvangen, dan is een schenking ook een optie. Bij een schenking krijg je als het ware geld ‘cadeau’ van iemand uit jouw directe omgeving. Wanneer ervoor gekozen wordt om gebruik te maken van een schenking, is het verstandig om goed naar de voorwaarden van een schenking te kijken. Het is in sommige gevallen namelijk mogelijk om een belastingvrije schenking te krijgen, wat uiteraard een hoop voordelen oplevert.

Meer informatie?

Wil jij na het lezen van dit artikel graag meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor het kopen van jouw eerste huis ? Dan is het mogelijk om met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de beste optie voor het kopen van jouw eerste huis. Voor het plannen van een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Groningen kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl. Zo zorg je ervoor dat je goed genoeg bent geïnformeerd over de verschillende financieringsmogelijkheden om jouw aankoop te kunnen realiseren.