economie

12 jan 2017, 13:01

Websites Ommelander Ziekenhuis en Treant Zorggroep van iWink als “maximaal beveiligd” beoordeeld

Websites Ommelander Ziekenhuis en Treant Zorggroep van iWink als “maximaal beveiligd” beoordeeld

De websites van twee Noordelijke ziekenhuizen/zorggroepen die op veiligheid werden getest, hebben deze goed doorstaan. Uit onafhankelijke tests komen die websites – van het Ommelander Ziekenhuis en de Treant Zorggroep- als “maximaal beveiligd” naar voren. Beide websites werden gemaakt door het Groningse bedrijf iWink. Bij twee stad-Groningse ziekenhuizen – UMCG en Martiniziekenhuis – waren de resutaten van de tests iets minder positief.

Sinds 1 januari vorig jaar, 2016 stelt de overheid dat organisaties verantwoord om moeten gaan met de persoonsgegevens die worden verzameld via websites. De standaard daarvoor is een https-verbinding. Zo'n verbinding versleutelt alle verkeer tussen de bezoeker en de webserver. Dat wordt gedaan met een zogenaamd SSL-certificaat.

 

In onafhankelijke tests van SSLLabs kwamen de certificaten van het Ommelander Ziekenhuis en Treant (Treant Zorggroep bundelt de krachten van drie ziekenhuislocaties en twintig centra voor verpleeg- en ouderenzorg) als maximaal beveiligd naar voren.


Treant: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.treant.nl


Ommelander Ziekenhuis:

 

https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.ommelanderziekenhuis.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: