economie

15 mrt 2002, 00:12

Topman Twaron ontslagen wegens fraude

Teijin Twaron heeft topman Walle Hoekstra op staande voet ontslagen, wegens verdenking van fraude. Het bedrijf laat een onderzoek uitvoeren naar ‘geconstateerde financiële onregelmatigheden’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over de aard van de fraude en het bedrag dat ermee gemoeid is, wil Teijin nog niets kwijt. Wel geeft Teijin-woordvoerster Caroline Mackay toe dat er ‘financiële onregelmatigheden’ zijn geconstateerd. Het onderzoek wordt volgens Mackay uitgevoerd door een ‘externe partij’. Hoe lang het onderzoek nog voort zal duren is onzeker. “Het onderzoek duurt zolang als nodig is om de onderste steen boven te krijgen”, zegt Mackay.
Hoekstra was maintenance manager in de aramidefabriek in Delfzijl. Vorig jaar kreeg hij al een berisping van zijn werkgever. In het personeelsblad van de locatie Delfzijl weidde hij dermate uit over de uitbreiding van de fabriek, dat het bedrijf zich ongemakkelijk voelde in onderhandelingen met bouwbedrijven. Maar volgens Mackay had deze berisping niets te maken met het ontslag van de topman. “Die staat helemaal los van de huidige kwestie”, aldus de woordvoerster.