economie

06 okt 2013, 17:05

Succesvolle Italiaanse ondernemers uit Groningen in het zonnetje

Wat zou het Groningse horeca-aanbod zijn zonder de lekkere Italiaanse keuken? Dat die in Groningen zo populair is, is mede te danken aan Italiaanse ondernemers. Vijf van hen worden maandag door burgemeester Rehwinkel in het zonnetje gezet. Ze zijn alle vijf afkomstig uit het dorpje Capoterra (Sardinië).

Maandag 7 oktober in de hal van het stadhuis zet burgemeester Rehwinkel samen met zijn Italiaanse collega Francesco Dessi, burgemeester van Capoterra (Sardinië), de vijf succesvolle Italiaanse ondernemers in het zonnetje. Dit doen de burgemeesters  door het overhandigen van een plaquette aan de ondernemers.
   

Antonio Etzi


Kwam in januari 1969 naar Groningen en opende in 1977 op het Zuiderdiep Pizzeria Sardegna. In 1980 opende aan het A-kerkhof Ristorante Porto Cervo. Vanaf 1982 tot op heden runt hij Ristorante Lo Stivale , Ebbingestraat 44.

Erminio Baire


Kwam in 1964 naar Nederland waar hij eerst in Enschede in de textiel werkte en later in Stadskanaal bij Philips. In oktober 1976 opende hij  Pizzeria Italia, Kleine Pelsterstraat 2; daar is hij tot op heden eigenaar van.

Massimo Corda


Is in 1992 naar Nederland gekomen en werkte bij verschillende pizzeria’s rondom Groningen. Hij heeft eerst Nieuwe Pekela een pizzeria over genomen en later in Groningen, namelijk pizzeria La Buca in de Moesstraat. Hij runt nu Pizzeria Rimini, Paterswoldseweg 38. te

Broers Ernesto en Paolo Frau


Ernesto kwam op 5 december 1976 naar Groningen en broer Paolo kwam in november 1978  Beiden werkten eerst bij verschillende pizzeria’s. Samen runnen ze sinds 1 december 1982 een familiebedrijf in Haren, te weten Ristorante Pizzeria Sa Capanna.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: