economie

28 nov 2013, 21:09

Spectaculaire opening nieuwe zeevaartschool Delfzijl: Eemsdollard Energy &Maritime

Spectaculaire opening nieuwe zeevaartschool Delfzijl: Eemsdollard Energy &Maritime

Vrijdag 29 november wordt het Noorderpoort Eemsdollard Energy &Maritime  in Delfzijl geopend . Hoewel het gebouw, dat op een markante plek bij de oude sluis in Farmsum staat, al een jaar in gebruik is wordt het nu pas officieel geopend.

Reden hiervoor is dat de uitgebreide simulatieapparatuur die in het gebouw geïnstalleerd zou worden lang op zich liet wachten. Inmiddels bevindt zich een scheepsbrug op ware grootte in het gebouw. Hier op kan het binnenvaren van iedere wereldhaven worden nagebootst. Ook was de inrichting van de werkplaats nog niet klaar. Daar staat onder andere een nieuwe stoommachine voor de aandrijving van elektro motoren.


Behalve maritiem onderwijs volgen ook studenten van proces-  operationele techniek hier hun lessen. Nieuw in Delfzijl is de opleiding onderhoudsmonteur windmolens. Vrijdag is dan ook de officiële start van het Energy college.


De openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Yvonne Van Mastrigt en één van de eerste leden van de vereniging van oud-leerlingen van zeevaartschool Abel Tasman, Dhr. Roukema, die tussen 1946 en  1948 leerling van de zeevaartschool was.
Ook voor niet genodigden is de openingshandeling vanaf de weg goed te volgen.
 

 

Zaterdag 30 november is het gebouw geopend voor het publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: