economie

01 mrt 2017, 15:03

Sociaal Lunchcafé “Het Schathuis” nieuw in Groningen

Sociaal Lunchcafé “Het Schathuis”  nieuw in Groningen

Zaterdag 4 maart opent Sociaal Lunchcafé Het Schathuis haar deuren. Het gaat hier om een nieuw initiatief In de wijk Helpman, op het terrein van Villa Gelria. Doel is om enerzijds de bewoners van Helpman en Groningen-Zuid een aangename lunchplek te bezorgen en anderzijds mensen met verschillende achtergronden een prettige dagbesteding of enige begeleiding richting de “reguliere” arbeidsmarkt te bieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het concept is ontwikkeld door sociaal ondernemer Anneloes Stoetman (foto). Zij is ervan overtuigd dat mensen met verschillende “beperkingen” elkaar juist kunnen versterken. Iedereen is hier welkom. Het belangrijk om te focussen op wat iemand wél kan i.p.v. wat iemand niet kan. 'Dat werkt motiverend, iedereen is goed in iets', aldus Anneloes.

 

Anneloes, die eerder een opvanghuis voor weeskinderen in Oeganda oprichtte, gelooft er steevast in dat de combinatie van mensen een kracht uit onverwachte hoek oplevert en dat je op basis hiervan een zinvolle- en rendabele onderneming kunt draaien.

 

Opening


Zaterdag 4 maart gaat Het Schathuis voor het eerst open voor alle gasten en bezoekers, en vanaf dan zijn de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00.

Het Schathuis is te bereiken via Van Ketwich Verschuurlaan, vervolgens slaat u de Jan Wolkerslaan in (voormalig terrein Martini Ziekenhuis).  U vindt het aan de linkerkant.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

 

Voor nadere informatie kunt u een mailtje sturen naar info@hetschathuisgroningen.nl