economie

08 okt 2013, 22:10

NOM en ir. G.J. Smidfonds helpen Hei-tech doorgroeien

Hei-tech B.V. ontwikkelt en levert douchewarmtewisselaars voor nieuwbouwwoningen. De onderneming uit Emmen is met stip marktleider. Mede door het energiebesparende karakter van de producten is de potentie in binnen- en buitenland enorm. Om kansen ook daadwerkelijk te benutten is gekozen voor een versterking van het management. De NOM en de Stichting ir. G.J. Smid Fonds zien toekomst in de strategische koers van Hei-tech. Vandaar dat is besloten om samen risicodragend kapitaal beschikbaar te stellen.

Apparaten die helpen om warmte uit het afvalwater van douches terug te winnen en daarmee het aanvoerwater te verwarmen. Douchewarmtewisselaars worden ze genoemd. Hei-tech produceert ze in verschillende vormen. Voor douchegoten (putjes), douchebakken en voor doucheafvoerpijpen. Eén van de voornaamste producten is de Recoh-Vert, een buisvormige warmtewisselaar waarmee de eindgebruiker een flinke EPC reductie kan behalen.

 

Hei-tech is opgericht door Jacob Heidemans, een echte techneut die zich binnen de organisatie jarenlang ook bezighield met onder meer finance en sales. De potentie van de producten is enorm. Zo wordt in circa 30% van alle Nederlandse nieuwbouwwoningen een douchewarmtewisselaar toegepast. Om Hei-tech nog beter op de (internationale) toekomst voor te bereiden is gekozen voor een versterking van het management in de personen van Tony Gordon en Harry Müller.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: