economie

09 mrt 2016, 09:09

Noel Wapp - maker app GIC.nl - ontwikkelt apps waarmee bedrijven efficiency kunnen verhogen

Noel Wapp  - maker app GIC.nl  - ontwikkelt apps waarmee bedrijven efficiency kunnen verhogen

De app van de GIC is in korte tijd zeer veel gedownload. Wat is  het bijzondere en het innovatieve aan die app? En wie vormen samen het jonge innovatiebedrijf NoelWapp dat de app realiseerde, een nieuw bedrijf in Groningen dat zich richt op het bouwen van apps die bedrijven helpen om efficienter te werken? 

‘We zijn heel trots op het feit dat we de GIC-app hebben kunnen bouwen. Wij hebben weliswaar zeer bekende bedrijven als klant, zoals Tommy Hilfiger of Supercell. Maar wat we voor die klanten gedaan hebben is vooral techniek, en aan de buitenkant niet zichtbaar. Maar de GIC app hebben we van a tot z kunnen ontwerpen en maken, en we zijn heel trots op het eindresultaat. De vormgeving met de verdeling in “tegels” is echt uniek in Nederland!”

 

Dat zeggen Ralph Elshot en Martin Broers van het jonge Groningse software- en technisch innovatiebedijf Noel Wapp. Het bedrijf is er in gespecialiseerd om apps te bouwen die er toe bijdragen dat bedrijfsprocessen efficiënter verlopen. Sinds de lancering van de app hebben ze veel reacties gehad. De app is in groten getale gedownload.

 

Veel mensen hebben al de luncheditie, maar de app gaat door waar de luncheditie stopt. Dus nieuws dat in de loop van de middag binnen komt, of ’s avonds, is terug te vinden op de app op je telefoon. Pas de volgende dag leest men het in de Luncheditie. Sommige mensen geven de voorkeur aan het “rustige” overzicht van de Luncheditie, andere willen ’s avonds graag nog even op hun telefoon het laatste nieuws lezen.

 

De app is ook handig omdat je in één klap ziet wat er allemaal gebeurt in Groningen. Je kunt er meteen op reageren via Facebook, en ook videofilmpjes zijn snel te bekijken.

 

Noel Wapp heeft al apps gebouwd voor uiteenlopende organisaties, maar doet behalve apps ontwikkelen, nog veel meer.‘Wij beschouwen ons als een technisch innovatiebedrijf. Wij zorgen er voor dat de meest uiteenlopende (web)technologie wordt gekoppeld aan software’.

 

Het maken van de app was een bijzondere opdracht, omdat het niet zozeer ging om het efficiënter later verlopen van een bedrijfsproces. Maar wel om razendsnel een overzicht te bieden aan lezers, van alles wat er in Groningen gebeurt. Bovendien is de GIC app technisch innovatief. ‘Het is een “cross-platform” app. Dat betekent dat je grotendeels geen apart systeem hoeft te bouwen voor Android of IOS. Je bouwt iets dat zowel bruikbaar is voor IOS als Android. Voor de technische lezer: het wordt neergezet in native code, en het is dus niet een HTML-5 appje”, vertelt Martin Broers.

 

Noel Wapp bestaat pas twee jaar maar er werken inmiddels, inclusief stagiaires, al zeven mensen. Ralph en Martin hebben hun draai helemaal gevonden met hun bedrijf in Groningen. ‘Het is prachtig werk. Het geeft vaak een gevoel van trots wanneer je weer een opdracht af hebt kunnen ronden’, zegt Ralph. Martin Broers: ‘Alles wat wij maken moet technisch gezien uiteraard perfect zijn. Maar daarnaast moet het er ook mooi uit zien. Waar het op aan komt is om “kunst te vinden in de techniek”. Met andere woorden: je wilt iets maken dat technisch goed werkt, dat bijdraagt aan een grotere efficiency bij de opdrachtgever, maar dat er ook nog eens heel mooi uitziet!’.

 

Ralph Elshot: ‘ De producten die wij opleveren lijken totaal niet op elkaar. Sommige bedrijven zijn heel herkenbaar  omdat al hun producten op elkaar lijken. Maar voor ons is iedere klant en elke opdracht compleet anders. En dat resulteert in totaal andere producten. Al hebben ze dus wel met elkaar gemeen dat ze er toe bijdragen dat de bedrijven er beter, dus efficiënter, door gaan functioneren.’

 

www.noelwapp.nl

 

Gic-app in de stores: zoekwoord: gic.nl

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: